Πούλησε το νεφρό του για ένα... iPad2!!!

11-06-12


















Ο Xiao Zheng, 17 ετών, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις μετά την απόφασή του να πουλήσει το ένα του νεφρό για να αποκτήσει ένα iPad2.

Ο 17χρονος Κινέζος, λάτρης της τεχνολογίας αλλά πιεσμένος οικονομικά, αποφάσισε να προβεί σε μία παρακινδυνευμένη επέμβαση αφαίρεσης νεφρού με σκοπό να εξοικονομήσει το πολυπόθητο χρηματικό ποσό.

Ζώντας στην Κίνα, την πρωτεύουσα των ηλεκτρονικών συσκευών, το να έχεις ένα καινούριο μοντέλο κινητού ή το τελευταίο γκάτζετ της αγοράς μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο και ισχύ.

Έτσι, η μόδα αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστο τον νεαρό μαθητή και τον ώθησε να βρει χρήματα μέσω ανορθόδοξων διαδικασιών.

Σέρφαρε στο διαδίκτυο, όταν εντόπισε μία αγγελία η οποία υποσχόταν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, σε όποιον ήταν διατεθειμένος να πουλήσει το νεφρό του. Αμέσως τηλεφώνησε στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας και κανόνισε να βρεθούν από κοντά για περισσότερες λεπτομέρειες.

Την επόμενη κιόλας ημέρα ταξίδεψε στην πόλη Chenzhou της επαρχίας Hunan για βρεθεί στο ραντεβού του, το οποίο θα πραγματοποιούταν στο τοπικό νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού από τον ιδιωτικό χειρούργο που είχαν προσλάβει για να φέρει σε πέρας την επικίνδυνη επέμβαση.

Πήρε εξιτήριο μετά από 3 ημέρες και ο πρώτος του σταθμός ήταν ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Αγόρασε ένα iPad2 και ένα iPhone με τα ''κέρδη'' του.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν επέστρεψε σπίτι του και είδε τη μητέρα του. Καχύποπτη για τα νέα του αποκτήματα, τον ρώτησε επισταμένα που βρήκε τόσα χρήματα για να τα αγοράσει.

Μετά από αρκετή ώρα ο Zheng ομολόγησε την πράξη του και έδειξε την τεράστια ουλή στο σώμα του. Αναστατωμένη η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των 3 ανδρών που εμπλέκονταν στην οργάνωση.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα με το σύνολο της κοινής γνώμης να κατηγορεί τον υλισμό της σύγχρονης κοινωνίας, ο οποίος κατέστρεψε το ήθος και τις αξίες των νέων παιδιών.

Ο Xiao Zheng υποφέρει ακόμα από τις επιπλοκές της εγχείρησης και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του.

Πηγή:http://santosight.blogspot.gr

Σχόλια