Nίκος Ναούμ: 5 συμπτώματα για να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο!

20-06-12
















Δυστυχώς αρκετές γυναίκες αμελούν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους και δεν δίνουν σημασία σε κάποια συμπτώματα, τη στιγμή που εάν το έκαναν θα γλύτωναν από αρκετή ταλαιπωρία.

Ενημερωθείτε λοιπόν για τα 5 πιο σημαντικά συμπτώματα, τα οποία “φωνάζουν” για άμεση επίσκεψη στον γυναικολόγο…

1. Ασταθής περίοδος
Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε μεταβολή στην περίοδο (πχ. απότομη διακοπή, μεγάλη καθυστέρηση κ.α) ή εάν εμφανιστεί αιμορραγία όταν κανονικά δεν έχετε περίοδο, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας. Επίσης, αν παρατηρήσετε μεγάλη αιμορραγία κατά την περίοδο, όπου απαιτείται να αλλάζετε σερβιέτα ή ταμπόν κάθε 1 ώρα και αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για περισσότερο από 5 ημέρες, τότε μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα στον θυροειδή, κάποια μόλυνση ή ινομυώματα της μήτρας. Κλείστε όσο πιο άμεσα λοιπόν ραντεβού με τον γυναικολόγο, για να διαγνώσει το πρόβλημα.

2. Κολπικά υγρά
Μία μεταβολή στην οσμή και τη ρευστότητα των κολπικών υγρών είναι φυσιολογική μέσα στον μήνα. Αν όμως παρατηρήσετε ότι τα υγρά γίνονται πιο πράσινα ή κίτρινα και έχουν μία άσχημη οσμή, τότε πρέπει να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας. Ενδεχομένως τα υγρά που παρουσιάστηκαν να οφείλονται σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (πχ. ουρολοίμωξη) ή να οφείλονται σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

3. Φαγούρα
Η φαγούρα και η γενικότερη ενόχληση στην ευαίσθητη περιοχή είναι συνηθισμένο σύμπτωμα. Τις περισσότερες φορές όμως τα αίτια της φαγούρας δεν είναι παθολογικά και εντοπίζονται σε εξωτερικούς παράγοντες (πχ. αλλεργία σε σαπούνι, στενά τζιν, καλσόν που αυξάνουν την εφίδρωση κ.α). Αν μετά από μερικές ημέρες η φαγούρα συνεχίζεται, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας γιατί μπορεί να οφείλεται σε μυκητίαση ή κολπίτιδα, που απαιτούν ειδική θεραπεία.


4. Θετικό τεστ εγκυμοσύνης
Είναι γεγονός ότι τα τεστ εγκυμοσύνης, έχουν ένα περιθώριο λάθους. Παρόλα αυτά αν το τεστ βγει θετικό, θα πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας, ώστε να προλάβετε οποιαδήποτε επιπλοκή οδηγήσει σε αποβολή. Ακόμα και αν πρόκειται για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ο γυναικολόγος θα σας καθοδηγήσει για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Μπορείτε κατ' αρχήν να ενημερωθείτε στο ananeosi.gr

5. Έντονος πόνος
Προσπαθήστε να “μάθετε” όσα περισσότερα για τον πόνο που νιώθετε. Τι πόνος είναι; Πού εντοπίζεται; Είναι συνεχόμενος ή έρχεται κατά διαστήματα; Είναι μόνιμος πόνος ή κατά τη διάρκεια του σεξ; Φροντίστε να έχετε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, για να καθοδηγήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον γυναικολόγο σας.

Πηγή:http://www.markos.tv

Σχόλια