Αεροπλάνο της Ryanair επέστρεψε στην Πάφο λόγω απαγωγής

27-06-12

















Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, που εκτελούσε την Τρίτη το απόγευμα το δρομολόγιο Πάφος - Μπέργκαμο Ιταλίας, επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο ...
Πάφου μία ώρα μετά την απογείωσή του, αφού σύμφωνα με αναφορά της Αστυνομίας στον πιλότο, ένας από τους επιβάτες είχε απαχθεί.

Επρόκειτο για 10χρονο κοριτσάκι ποντιακής καταγωγής το οποίο σύμφωνα με καταγγελία της μητέρας, επιβιβάστηκε στην εν λόγω πτήση μαζί με τον πατέρα, χωρίς τη θέλησή της, με σκοπό να την πάρει από κοντά της.

Με τη λήψη της καταγγελίας από την Αστυνομία, ζητήθηκε η ακινητοποίηση του αεροσκάφους από τον Πύργο Ελέγχου, ωστόσο το αεροσκάφος είχε ήδη απογειωθεί.

Οι αρμόδιοι του Πύργου Ελέγχου διαβίβασαν στον πιλότο την αναφορά περί απαγωγής του επιβάτη και ανέμεναν την απόφασή του, αφού βάσει των διεθνών κανονισμών μοναδικός υπεύθυνος για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί σχετικά με την πτήση είναι ο πιλότος.

Αυτός ενημέρωσε μετά από έλεγχο στη λίστα των επιβατών ότι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν όντως επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, για αυτό και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου.

Με την προσγείωση του αεροπλάνου, ο πατέρας της 10χρονης μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας του αεροδρομίου Πάφου, ενώ το κοριτσάκι παραδόθηκε από τις Αρχές στη μητέρα του.


Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Σχόλια