ΛΕΟΝΤΑΡΙ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)»



05-07-12















«Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)»
Ξεχείλισε από κόσμο, η αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Προφήτη Ηλιού, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 και ώρα 11.00΄ στο Λεοντάρι Θηβών, στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αιχμαλωσία μου και η ζωή των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη (1949-1956)» του συγχωριανού μας Ιατρού κ. Χαράλαμπου Πετρούλια, που διοργάνωσε η εφημερίδα μας. Την παρουσίαση έκανε ο συμπολίτης μας, κ. Θανάσης Χρήστου Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τις Θεσπιές. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από κόσμο, όχι μόνο από το χωριό μας, αλλά και από τα γύρω χωριά, την Χαλκίδα -τόπο όπου επί πολλά χρόνια εξάσκησε την ιατρική ο γιατρό μας- και την Αθήνα, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, αλλά και να τιμήσουν τον τόσο αγαπητό σε όλους μας γιατρό. Ακόμα και τα μπαλκόνια του Πνευματικού Κέντρου κάποια στιγμή, και αυτά γέμισαν.
ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ, αφού ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας, τις γυναίκες του Πνευματικού Κέντρου για την επιμέλεια της αίθουσας, και βέβαια όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ιδιαίτερα δε, τους δυο ιερείς, τον π. Κώστα και τον π. Γιάννη, τον Δήμαρχό μας κ. Γ. Ντασιώτη, τον συγχωριανό μας και Πρόεδρο της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Δρ. Νικόλαο Κόλλια, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Κ. Λιάκο, την αγαπημένη αδελφή του γιατρού κ. Λούλα Σοφία, τον Αντιδήμαρχό μας κ. Χ. Πελώνη, τον εκδότη κ. Δ. Καντά, έδωσε τον βήμα και την κλεψύδρα, στον Καθηγητή κ. Χρήστου.

Ο καθηγητής κ. Α. Χρήστου, διεξοδικά, με τον ρέοντα λόγο του, επί τριάντα και πλέον λεπτά, χωρίς να κουράσει καθόλου, αντίθετα κατά κοινή ομολογία όλοι απολαύσαμε την ομιλία-παρουσίαση, ανέλυσε το βιβλίο του γιατρού μας. Αναρωτήθηκε τι ήταν αυτό που είχε ο γιατρός και τα κατάφερε να αντέξει σε τόσες δοκιμασίες, για να απαντήσει ο ίδιος, η ευφυΐα, που οδηγεί στην προσαρμοστικότητα.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχό μας κ. Γ. Ντασιώτης, σε ένα πολύ σύντομο χαιρετισμό, ξανασημείωσε ότι επάξια το Λεοντάρι, χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο , η πνευματική έδρα του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Δρ. Νικόλαος Κόλλιας, αναφέρθηκε στον γιατρό ως άνθρωπο, εκτιμώντας ότι με τις σπάνιες αρετές του, όπως η πραότητα, η ανεξικακία, η φιλανθρωπία, η μετριοφροσύνη, ως εφόδια τα κατάφερε από την αιχμαλωσία να γυρίσει νικητης



πηγή:http://thivaononlihe.blogspot.gr

Σχόλια