600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη δήλωση! Συνεχώς "πέφτει" το taxisnet

30-07-12


















Πολλά τα email από αναγνώστες μας που μιλάνε για καθυστερήσεις, ακόμα και "κρασαρίσματα" της σελίδας του Υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης αφού γίνεται μαζική είσοδος για να υποβληθούν οι δηλώσεις! Δείτε πιο κάτω...
Αύριο λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει νέα παράταση.
Το Taxisnet αναμένεται να δεχθεί κύμα μαζικής υποβολής, αφού 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σύστημα μπορεί να μην αντέξει. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4.600.000 ηλεκτρονικές και χειρόγραφες δηλώσεις ενώ στις εφορίες εκτιμάται ότι υπάρχουν στοιβαγμένες σε ντάνες περίπου 300.000 χειρόγραφες δηλώσεις τις οποίες πρέπει να καταχωρίσουν στο σύστημα οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ.
Έτσι λοιπόν, αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών διαμηνύουν ότι οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 500 ευρώ, χάνοντας το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα τηρηθεί ο νόμος περί προσαύξησης 1,5% επί του φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης της δήλωσης.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια