Οι οχτώ «καυτές πατάτες» στη μάχη με την τρόικα

04-07-12
















Τι θα συζητήσουν οι υπουργοί με τους δανειστές

Οχτώ κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία η χώρα μας έχει αναλάβει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο , με την υπογραφή του Μνημονίου, συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ανάληψη δράσης μέσα στο καλοκαίρι, θα συζητήσουν το τριήμερο από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου οι τέσσερις Έλληνες υπουργοί με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας.

Ο υπουργός οικονομικών, χτες με δηλώσεις του τόνισε ότι πιο κρίσιμη από όλες θα είναι η διαπραγμάτευση του Αυγούστου, αφού θα γίνει με σχεδόν άδεια δημόσια ταμεία, και θα έχει στόχο η Ελλάδα να πάρει προκαταβολή από την επόμενη δόση, ώστε να μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα θέματα που θα απασχολήσουν κατά κύριο λόγο τις συζητήσεις των κ.κ. Στουρνάρα, Βρούτση, Χατζηδάκη και Λυκουρέντζο, με τα κορυφαία στελέχη των δανειστών θα είναι τα εξής:

1. Η δέσμευση που έχει αναληφθεί για μείωση των αποδοχών των 250.000 λειτουργών του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, κατά 12% μεσοσταθμικά από την 1η Ιουλίου.
2. Η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
3. Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και οι δέσμευση που έχει λάβει η χώρας μας να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι ως το 2015.
4. Η κατάρτιση λεπτομερούς σχεδίου και χρονοδιαγράμματος αναθεώρησης των προγραμμάτων δημόσιας δαπάνης, ώστε να προγραμματιστούν περικοπές 11,6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014
5. Η αναθεώρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσω μίας νέας συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
6. Η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
7. Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών
8. Οι νέες περικοπές δαπανών φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Σχόλια