Νέα δεξαμενή πόσιμου νερού στην Αλυκή!

05-07-12




















Θήβα 5/ 7/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Νέα δεξαμενή πόσιμου νερού στην Αλυκή!

Μια νέα δεξαμενή ύδρευσης χωρητικότητας 150m3 εγκαταστάθηκε -παράλληλα με την υπάρχουσα δεξαμενή -στον παραθαλάσσιο οικισμό Αλυκή της Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων.

Η νέα δεξαμενή, που είναι κατασκευασμένη εσωτερικά από μεμβράνη PVC και πολυπροπυλένιο, υλικά κατάλληλα για πόσιμο νερό, ήταν απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου παρουσιάζονται προβλήματα έλλειψης νερού.

Παράλληλα, έγιναν εργασίες εγκατάστασης συστήματος by pass, όπου συνδέθηκε ο αγωγός καθόδου από την ενδιάμεση δεξαμενή αναπάλσεως απευθείας στον αγωγό του οικισμού, ώστε να γίνει εκμετάλλευση της υψομετρικής πίεσης και να υπάρχει ροή νερού στα σπίτια με μεγάλο υψόμετρο.

Προληπτικά ωστόσο και για να μην υπάρξουν προβλήματα παροχής νερού, η Δημοτική Αρχή κατ’ αρχήν ενημερώνει τους οικιστές της Αλυκής ότι το νερό είναι μόνο για πόση και παρακαλεί να περιορίσουν τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση για ποτίσματα κήπων-μποστανιών, πλύσιμο αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνας και άλλων εξωτερικών χώρων.

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια