Εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στην Εύβοια

07-06-12


















Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα τριήμερης ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 Εισαγγελικοί Λειτουργοί και 300 περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Από τη δράση της εγκληματικής ομάδας προκύπτει οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τα 6.000.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε όλη την επικράτεια, ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 29 έλληνες - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 24 έως 68 ετών (20 γυναίκες και 9 άνδρες), μεταξύ των οποίων και αρχηγικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή άλλων 53 ατόμων. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο κυρίως από ημεδαπούς ROMA , μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που είχαν ως «έδρα» την περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Η Οικονομική Αστυνομία διερευνούσε πάνω από επτά μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση, που σχετίζεται με κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα τέλεση πράξεων κακουργηματικής μορφής απάτης, πλαστογραφίας, κλοπής, λαθρεμπορίας και σοβαρών φορολογικών αδικημάτων και παραβάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι, που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και Ασίας (Κίνας, Ινδίας, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή:http://www.lamiastar.gr


Σχόλια