Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες τέσσερεις δράσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας

18-07-12












Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες τέσσερεις δράσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας , στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012.
Η συμμετοχή στις δράσεις αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το όριο των 15 συμμετοχών που είχε τεθεί, ξεπεράστηκε από την δίψα για μάθηση, δημιουργικότητα, καινοτομία.
Η πρώτη δράση ξεκίνησε την Δευτέρα 9 Ιουλίου 11:00-1:30 το πρωί, με την «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία», για παιδιά 8-12 ετών με εμψυχώτρια την Μαρία Μουστάκα και την συμμετοχή 21 παιδιών.
Τα παιδιά, μέσα από τη θεατρική έκφραση, αναβίωσαν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη.
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 11:00-1:00 το πρωί, «Πειράματα με το νερό», 20 παιδιά πραγματοποίησαν πειράματα φυσικής με το νερό και απλά υλικά, με εμψυχώτρια την Τίνα Νάντσου. Η δράση αυτή απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.

Το απόγευμα την ίδια ημέρα στις 7:00-8:30 πραγματοποιήθηκε (1η ομάδα) η δράση: «Διαδρομές στην Ιστορία» σε συνεργασία με την Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η δράση απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. Πραγματοποιήθηκε περίπατος – ξενάγηση στα αρχαία μνημεία της Θήβας με 70 συμμετοχές, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (καύσωνας), γεγονός που δείχνει τη μεγάλη δίψα των δημοτών για την ιστορία της πόλης. Αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη προσέλευση και κυρίων των παιδιών (40 συμμετοχές),.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 10:00-12:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε (1η ομάδα) η δράση «Τα ζάρια των ιστοριών», για παιδιά 7-12 ετών και εμψυχωτή τον Γιώργο Πανάγου. 21 παιδιά παίξαν - ρίξαν τα ζάρια των εικόνων και μ’ αυτές έγιναν μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν τη δική τους εικονογραφημένη ιστορία και απέδειξαν έτσι για άλλη μια φορά πως η παιδική φαντασία δεν έχει καλούπια και όρια.

Στις παραπάνω δράσεις συνέβαλλαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους και οι εθελοντές: Λουλουδία Βρεττού, Αναστασία Πανάγου, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Μαρία Παπαλουκά, Νατάσα Σταμάτη, Ειρήνη Σταμάτη, Ειρήνη Αναστασίου και Δημήτρης Μπεκρής. Η φωτογραφική αποτύπωση των δράσεων καλύπτεται από μέλη του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».

Πηγή:http://thivarealnews.blogspot.com

Σχόλια