Σε «Κόκκινο συναγερμό» σήμερα η Βοιωτία!!!Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

18-07-12


















«Κόκκινο συναγερμό» έχει σημάνει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον δασικό και χορτολιβαδικό πλούτο της χώρας. Συγκεκριμένα, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σειρά περιφερειακών ενοτήτων και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, καθώς και να μην παραλείψουν, αν χρειαστεί, να καλέσουν αμέσως τον αριθμό 199, στον οποίο απαντά η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), για σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας και Σκύρου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και, τέλος, για όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Αττικής.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά. Καλούνται, τέλος, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή:permissospress

Σχόλια