«Αν η τρόικα δεν δείξει ευελιξία καταρρέει η κυβέρνηση στην Ελλάδα»

05-07-12














Οι δανειστές υιοθετούν σκληρή γραμμή στην Αθήνα στις συζητήσεις που ξεκινούν

«Δεν ξέρουμε ποια είναι η θέση της τρόικας. Αλλά αν η τρόικα δεν δείχνει καμία ευελιξία, ο συνασπισμός θα μπορούσε να καταρρεύσει και η Ελλάδα να υποχρεωθεί σε νέες εκλογές.

Αυτό είπε στη Wall Street Journal ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αν η τρόικα απαιτήσει πολλά, θα είναι υπεύθυνη για όσα ακολουθήσουν» πρόσθεσε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Jouranl οι δανειστές υιοθετούν σκληρή γραμμή στην Αθήνα στις συζητήσεις που ξεκινούν. Μάλιστα κάνει λόγο για πορεία σύγκρουσης με την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία υποσχέθηκε να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει βυθίσει την οικονομία σε βαθιά ύφεση.

Η τρόικα αναμένεται να ψάξει τις καθυστερήσεις με λεπτομέρεια ειδικά μετά τις εκλογές και την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα κατάλογος των με τις υποσχέσεις είναι μακρύς: Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα παρέλειψε να κλείσει περιττές κρατικές υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, να απολύσει εργαζομένους του δημόσιου τομέα και πολλά ακόμη...


Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Σχόλια