Λευκός Οίκος: «Ο Άσαντ χάνει τον έλεγχο της Συρίας»

19-07-12

















Ο Λευκός Οίκος εκτίμησε σήμερα ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «χάνει τον έλεγχο της Συρίας» μετά τη βομβιστική στη Δαμασκό που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς Σύρους αξιωματούχους.

«Είναι προφανές ότι το καθεστώς Άσαντ χάνει τον έλεγχο της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Τόμι Βίτορ, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του την άμεση ανάγκη για μια πολιτική μετάβαση ώστε «να αποφευχθεί ένας μακρύς κι αιματηρός εμφύλιος πόλεμος».

Ο Βίτορ επεσήμανε τα άσχημα νέα που συσσωρεύονται τον τελευταίο καιρό για τον Άσαντ, πριν καν τη σημερινή επίθεση, «με όλο και περισσότερες αποσκιρτήσεις και μια ενισχυμένη και πιο ενωμένη αντιπολίτευση που λειτουργεί σε όλη τη χώρα».

«Πολλοί Σύροι που παλαιότερα στήριζαν το καθεστώς βλέπουν πλέον τον Άσαντ ως πρόβλημα και όχι λύση, την ώρα που οι οικονομικές δυσκολίες του καθεστώτος συνεχίζονται. Με ένα καθεστώς Άσαντ που χάνει τον έλεγχο (της χώρας), έχει έρθει ο καιρός για τους Σύρους και τη διεθνή κοινότητα να ενδιαφερθεί για αυτό που θα ακολουθήσει», σημείωσε ο Βίτορ.

«Εργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας για να πιέσουμε προς μια πολιτική μετάβαση στη Συρία. Η διεθνής κοινότητα, περιλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, έχει συναντηθεί πολλές φορές για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και πρέπει να συνεχίσει. Όσο πιο σύντομα υπάρξει αυτή η μετάβαση, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουμε έναν μακρύ και αιματηρό εμφύλιο πόλεμο», κατέληξε ο Βίτορ, σύμφωνα με το iefimerida.gr

Πηγή:http://www.tsantiri.gr

Σχόλια