Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς

02-07-12

















Την Πέμπτη ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να κάνει την πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς, αν και οι γιατροί του συνέστησαν να ξεκινήσει με μέτρο της πρώτες εξόδους από την Κηφισιά.

Μέτρο βέβαια του συνέστησαν και στις... κατ οίκον συσκέψεις αλλά ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ο Α. Σαμαράς είχε όχι μόνο συσκέψεις αλλά και κατ ιδίαν συνεργασίες με υπουργούς και στελέχη καθώς εκτός των άλλων πρέπει να γίνει και η ανάθεση αρμοδιοτήτων και να ολοκληρωθεί η στελέχωση των υπουργείων.

Απόφαση πάντως της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν ή μάλλον να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων ειδικά στα υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με την τρόικα.


Κι αυτό γιατί οι νέοι γραμματείς θα είναι πολύ δύσκολο να ενημερωθούν και να μπουν στο πνεύμα της όποιας διαπραγμάτευσης.

Στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα -τυπικά την Πέμπτη- πρέπει να ξεκινήσει η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και τον ερώτημα είναι αν οι γιατροί θα επιτρέψουν στον Α. Σαμαρά να παραστεί σε μια πολύωρη διαδικασία.

Και επειδή προγραμματικές χωρίς την παρουσία και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού δεν γίνεται ο πρόεδρος της Βουλής εξετάζει τα συνταγματικά περιθώρια να μετατεθεί μερικές μέρες ακόμα η διαδικασία.

Αλλιώς ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του από το έδρανο κι όχι όρθιος από το βήμα της Βουλής μετριάζοντας έτσι τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στην μετεγχειρητική του πορεία η διακοπή της περιόδου ανάρρωσης.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Σχόλια