Εθνική και Πειραιώς διαψεύδουν τα περί συγχώνευσης

10-07-12
















Με δύο ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους οι Τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, διαψεύδουν σήμερα δημοσιεύματα που μιλούσαν για τριπλή συγχώνευση από Εθνική, Εμπορική και...Πειραιώς με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας - μαμούθ. Για το θέμα, προηγήθηκε η σχετική ερώτηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαψεύδει τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο άρθρο της εφημερίδας «Ισοτιμία» την 8.07.2012, με τίτλο «Τράπεζα-Μαμούθ από Εθνική, Πειραιώς και Εμπορική».


Σε απάντηση του με αριθ. 2828/09.07.2012 εγγράφου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το οποίο ζητήθηκε ο σχολιασμός δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ισοτιμία» - φύλλο της 08.07.2012, στο οποίο αναφέρεται ότι :

«… Παράλληλα, διεξάγονταν στην Αθήνα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στον κ. Τουρκολιά και στον κ. Σάλλα, οι οποίες έχουν καταλήξει και στο διοικητικό σχήμα της νέας τράπεζας. Όπως όλα δείχνουν, πρόεδρος του ομίλου θα αναλάβει ο Μιχάλης Σάλλας και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς….» η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι τα αναφερόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα δεν απηχούν την πραγματικότητα σε ότι έχει να κάνει με την Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή:kerdos.gr

Σχόλια