«Πράσινο φως» για φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

31-07-12
















Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου ως θεραπευτική αγωγή για τις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού με ...
θετικό στους ορμονικούς υποδοχείς (HR+), σε συνδυασμό με ένα ακόμη φάρμακο, το Exemestane.

Σύμφωνα με κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ, που διεξήχθη από το εργαστήριο σε δείγμα 724 ασθενών, η θεραπευτική αγωγή με το Afinitor σε συνδυασμό με το Exemestane διπλασιάζει την περίοδο επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου σε 7,8 μήνες, από 3,2 μήνες με την αγωγή μόνο με το Exemestane.

«Ενισχύοντας την ενδοκρινική θεραπεία, το Afinitor παρατείνει σημαντικά την περίοδο χωρίς εξέλιξη του όγκου στις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού με θετικό στους ορμονικούς υποδοχείς (HR+)», επισήμανε ο Χοσέ Μπασέλγκα, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ένας από τους επικεφαλής της μελέτης.

Οι ενδοκρινικές θεραπείες παραμένουν μια βασική αγωγή για τις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τη νόσο αυτή, οι οποίες ωστόσο κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια αντίσταση στη συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, την οποία επιδιώκει να θεραπεύσει το Afinitor.

Πηγή:medicalnews.gr

Σχόλια