Σύλλογος Γυναικών Επ. Λιβαδειάς: Ψήφισμα για τους απεργούς στη Χαλυβουργία

21-07-12














Οι απεργοί της ''Ελληνικής Χαλυβουργίας'' συνεχίζουν για 264 μέρες τον απεργιακό τους αγώνα, που ψήφισαν στις γενικές συνελεύσεις τους. Ο αγώνας αυτός, με την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων, έχει μετατραπεί σε σύμβολο αγώνα για την εργατική τάξη στις σημερινές συνθήκες. Γι' αυτό προσπαθεί λυσσασμένα να τον σπάσει η αδίστακτη εργοδοσία χρησιμοποιώντας κάθε είδους μηχανισμό, από συκοφαντίες, προβοκάτσιες, τα Μ.Μ.Ε., την αστική δικαιοσύνη. Σήμερα αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιφρούρηση του εργοστασίου, συνέλαβαν 5 εργαζόμενους και άνοιξαν την πόρτα στους απεργοσπάστες...

Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.

Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά-αντιλαϊκά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε., που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι χαλυβουργοί δίνουν έναν περήφανο αγώνα για να υπερασπιστούν την ζωή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους. Έχουν ανοίξει τον δρόμο...

Ο Συλλόγος Γυναικών Επ. Λιβαδειάς (ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. και απαιτεί να ελευθερωθούν οι συλληφθέντες.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των γυναικών των χαλυβουργών, που μέσα από την Επιτροπή Αγώνα που δημιούργησαν όχι μόνο στάθηκαν άξιες συντρόφισσες στο πλευρό των εργατών αλλά δίνουν μαθήματα διαπαιδαγώγησης και ταξικής συνείδησης στα παιδιά τους!
ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Ο.Γ.Ε.)

Πηγή:http://aliartos-city.blogspot.gr

Σχόλια