Νέα γραμμή παραγωγής στο Σχηματάρι από την Coca Cola 3E

19-07-12
















Στην αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Σχηματάρι, με την προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, προχώρησε πρόσφατα η Coca Cola 3Ε.


Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει επενδύσει 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην εγχώρια αγορά.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση του εργοστασίου στο Σχηματάρι ήταν αναγκαία καθώς μετά το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η εταιρεία μετέφερε τον όγκο παραγωγής των δύο εργοστασίων στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου.

Η Coca Cola 3E που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με δραστηριοποίηση εδώ και 43 χρόνια, εξετάζει νέες επενδύσεις, με άξονα την καινοτομία και στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές και σημαντικό προμηθευτή για 130.000 καταστήματα.
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους και με τη λειτουργία της υποστηρίζει και χρηματοδοτεί περίπου 43.000 θέσεις εργασίας. Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό, η διοίκηση της εταιρείας διαψεύδει για μια ακόμη φορά τη φημολογία περί αλλαγής έδρας υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η εταιρεία και επιθυμεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσεται εδώ ».
Η μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη-αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη. Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca Cola 3Ε Η μονάδα εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης και λειτουργεί σύστημα βιολογικού καθαρισμού.

Πηγή:tovima.gr

Σχόλια