Προστάτευσε τη σχέση σου, απο το facebook

02-07-12



















Τα social media έχουν μπει καλά στη ζωή μας και ο περισσότερος κόσμος το θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του.

Το facebook, to Twitter και δεκάδες άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει τον κόσμο, πιο κοντά.
Σίγουρα όμως έχει προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις για τις αρνητικές επιπτώσεις, που έχει επιφέρει στις ερωτικές σχέσεις.

Όλα αυτά τα μέσα είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και δεν είναι ο αυτοσκοπός. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προστατεύσουμε τον γάμος μας και την σχέση μας με τον σύντροφο μας.

Πρώτα από όλα η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία και στην περίπτωση του facebook, καλό είναι να λάβετε τα μέτρα σας.

Σίγουρα χρειάζεται να φαίνεται ότι είστε σε επαφή με τον σύντροφο σας για να μην σας πούμε ότι πρέπει να δηλώσετε την σχέση σας. Ότι και να κάνετε απλά κρατήστε τα προσωπικά δεδομένα για εσάς. Μπορείτε να κάνετε κοινές αναρτήσεις και αποφύγετε τις πολλές φωτογραφίες που σας δείχνουν μαζί και ερωτευμένους. Είναι σαν να ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Τα κοινά posts είναι αρκετά και δηλώνουν ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ σας.

Δεν ζητάτε με τίποτα τους κωδικούς του για να έχετε ελεύθερη πρόσβαση στους λογαριασμούς του. Κρατάτε τον χαρακτήρα σας και τον αυτοσεβασμό σας. Δεν είστε παιδάκια ούτε και για μερικά καπρίτσια θα μειώσετε τον σύντροφο σας. είπαμε ότι παραμείνετε μοναδικές και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας.

Οποιαδήποτε ενόχληση και να δέχεστε από πιθανούς "εραστές" καλό είναι να το ομολογείτε στον σύντροφο σας. Αυτό θα είναι σημάδι ειλικρίνειας και βασικός πυλώνας για τη σχέση σας. Έτσι θα κάνει και εκείνος και πότε δεν θα έχετε φόβο για να προσβληθεί αυτή η σχέση.

Ποτέ δεν μπαίνετε στη διαδικασία να κοιτάτε τον υπολογιστή του την ώρα, που βρίσκεται ανοιχτός, για να ελέγξετε για κάποια πιθανή "φίλη". Αυτό είναι σημάδι αδυναμίας και φαίνεται στον σύντροφο σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας σεβαστεί, γιατί το ίδιο κάνετε και εσείς.

Η τελευταία συμβουλή είναι να ελαττώσετε τις επισκέψεις στα social media, με τον εξής τρόπο. Κάθε φορά, που θα μπαίνει εκείνος «μέσα» εσείς, πηγαίνατε μια βόλτα. Με αυτό τον τρόπο, θα του δείξετε με ευγενικό τρόπο, την δυσαρέσκεια σας και ότι πιο σπουδαίο είναι να μένετε και να περνάτε χρόνο μαζί, παρά να πέσετε στη παγίδα του διαδικτύου.

Πηγή:beu.com.cy

Σχόλια