Γιγάντιο ρομπότ ελέγχεται μέσω smartphone

30-07-12
















Φωτογραφίες του «Kuratas»

Δημιούργημα ιαπωνικής εταιρείας είναι το σούπερ ρομπότ «Kuratas», που έχει ύψος σχεδόν τέσσερα μέτρα, βάρος τέσσερις τόνους και μπορεί να ελεγχθεί μέσω… smartphone. Αλλά το «θαύμα» της Suidobashi Heavy Industry στο Τόκιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό γιατί διαθέτει ένα φουτουριστικό σύστημα όπλων- έχει τη δυνατότητα να πυροβολεί 6.000 σφαίρες αεροβόλου το λεπτό- το οποίο ενεργοποιείται όταν ο χειριστής χαμογελά!

Το Kuratas μπορεί να ελεγχθεί είτε μέσω smartphone που συνδέεται στο 3G δίκτυο είτε μέσω του «πιλότου» που θα μπει στο μικρό «κόκπιτ».

Το ρομπότ, που αναμένεται να διατεθεί προς πώληση έναντι 1.150.000 ευρώ, διαθέτει τριάντα υδραυλικές ενώσεις τις οποίες ο χειριστής κινεί μέσω motion control.

Κι αν δεν αρέσει στους αγοραστές το γκρι χρώμα, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί διατίθεται σε… δεκαέξι αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου μαύρου και ροζ.





















Η ομάδα των μηχανικών Wataru Yoshizaki και Kogoro Kurata μαζί με την «πιλότο» Anna παρουσίασαν το ρομπότ στο Wonder Festival σε προάστιο του Τόκιο. Εργάζονταν πάνω στο πρότζεκτ αυτό από το 2010.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/




Σχόλια