Χωρίς συμβόλαια οι παρουσιαστές της TV!...

09-07-12















Διατηρούν τη θέση εργασίας τους ως κεντρικοί παρουσιαστές μέχρι νεότερης εντολής στα ιδιωτικά κανάλια. Αυτή είναι η νέα και σημαντική εξέλιξη που αφορά τους διάσημους και αναγνωρίσιμους παρουσιαστές των...
χρυσοφόρων τηλεοπτικών συμβολαίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης ονόματα της πρωινής ζώνης, όπως για παράδειγμα η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιαγκας στο Mega θα συνεχίσουν στο πρωινό ψυχαγωγό πρόγραμμα του καναλιού ως τα Χριστούγεννα. Και αυτή είναι η μόνη εγγύηση που προσφέρεται από το κανάλι της Μεσογείων στο δίδυμο των παρουσιαστών. Δεν προτείνεται συμβόλαιο όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά μια απλή παράταση της σχέσης εργασίας. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον ΑΝΤ1 όπου ο Γιώργος Παπαδάκης συνέχισε να παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του και μετά τη λήξη του συμβολαίου του και ενώ στο κανάλι του Αμαρουσίου επικρατεί σιγή ιχθύος για την ανανέωση του.

Η κακή πορεία των οικονομικών στα κανάλια, η άρνηση των ιδιοκτητών τους να τα στηρίξουν την περίοδο αυτή της διαφημιστικής πτώσης, έχουν οδηγήσει σε καταστάσεις πανικού. Οι άλλοτε ισχυροί παρουσιαστές βρίσκονται σε αναμονή συναντήσεων με τους γενικούς διευθυντές και ενώ περιμένουν προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των αμοιβών τους στα συμβόλαια τους, μαθαίνουν πως τα κανάλια δεν πρόκειται να προτείνουν συμβόλαια συνεργασίας. Το σοκ για πολλά ακριβοπληρωμένα στελέχη της τηλεόρασης είναι διπλό και ήδη φαίνεται στον αέρα από όσα λένε μεταξύ αστείου και σοβαρού, οι παρουσιαστές για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Με τις δηλώσεις τους κρατάνε στην επικαιρότητα το θέμα μετατρέποντας τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τα κανάλια και της παρουσίας τους στην τηλεόραση, σε θρίλερ. Μια διαφορετική κατηγορία είναι οι ενημερωτικές εκπομπές στο Mega όπου θεωρείται βέβαιο πως θα πέσει μαχαίρι στο κόστος παραγωγής, τους συνεργάτες και τις αμοιβές των παρουσιαστών. Όπως δηλώνει το κανάλι στον τομέα της ενημέρωσης, ο αρχικός σχεδιασμός είναι να διατηρηθούν και να συνεχίσουν όλες οι ενημερωτικές εκπομπές. Το ανοιχτό θέμα είναι αν αυτό μπορεί να συμβεί με τα πλαφόν κόστους που απαιτεί το Mega.

Πηγή:http://egionews.blogspot.gr

Σχόλια