Κρασί σε… αμπούλα αξίας 168.000 δολαρίων!

23-08-12

















Η εταιρεία Penfolds εδρεύει στην Αυστραλία και ειδικεύεται εδώ και χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού, ενώ ορισμένες από τις ετικέτες που διαθέτει στην αγορά είναι από τις πλέον διασημότερες στη χώρα.


Οι επαγγελματίες οινοποιοί διασταυρώνουν διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, παράγοντας ποιοτικό, γευστικό και αρωματικό κρασί… πολλών αστέρων, ικανοποιώντας και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες τους.

Πρόσφατα, μάλιστα, έβγαλαν στην αγορά «το ακριβότερο κρασί στον κόσμο»! Το περίφημο «Penfolds 2004 Block 42″ είναι μια κόκκινη ποικιλία οίνου που κοστίζει περί τα 168.000 δολάρια το μπουκάλι, ή καλύτερα… η αμπούλα! Τι σημαίνει αυτό;


Το δοχείο όπου τοποθετείται ο πανάκριβος οίνος δεν είναι κλασικό μπουκάλι με φελλό ή πώμα αλλά μια ιδιαίτερη γυάλινη αμπούλα που ασφαλίζει με ειδικό τρόπο, η οποία σχεδιάστηκε από τον Αυστραλό καλλιτέχνη Nick Mount.

Ο αγοραστής παίρνει το κρασί στο σπίτι του και όταν θελήσει να το απολαύσει… τηλεφωνεί στην εταιρεία Penfolds. Εκείνη με τη σειρά της στέλνει τον ειδικό με το… ασημένιο ανοιχτήρι, ο οποίος απασφαλίζει την αμπούλα και σερβίρει τους τυχερούς… πότες! Το κρασί πρέπει να καταναλωθεί όλο – μη φανταστείτε καμιά μεγάλη ποσότητα, δυο ποτηράκια το πολύ!

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εν λόγω κρασί θα δημιουργήσει μια συλλογή από 12 αμπούλες, μία από τις οποίες θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μία ακόμη θα τοποθετηθεί στο Μουσείο Οίνου της εταιρείας. Οι υπόλοιπες δέκα θα πουληθούν σε ιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή:http://perierga.gr/

Σχόλια