ΘΗΒΑ:Δελτίο τύπου "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη" 2η, 3η και 4η εβδομάδα εκδηλώσεων και φωτογραφίες από τις δράσεις

08-08-12


















Δελτίο τύπου


Θέμα: «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» : Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας
και Καινοτομίας.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας & Future Library
2η, 3η και 4η εβδομάδα εκδηλώσεων 16 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για 2η, 3η και 4η εβδομάδα στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012, σε συνεργασία με την Αστική-μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library.
To ενδιαφέρον και ο αριθμός των συμμετοχών, που υπήρξε την 1η εβδομάδα, συνεχίστηκε με αυξανόμενο ρυθμό.
Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους γονείς, αλλά και των παιδιών που θέλουν να έρθουν ξανά και ξανά.
Αυτές οι εκδηλώσεις τελικά αποτελούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον και αναδεικνύουν την αγάπη του κόσμου, ο οποίος αγκαλιάζει τον πολιτισμό και ότι έχει σχέση με την ιστορία της πόλης.
Από 16 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν 11 δράσεις, με την συμμετοχή 287 παιδιών.
Πιο αναλυτικά στις 16, 23 και 30 Ιουλίου 10:00-12:00 το πρωί, οι εμψυχωτές δάσκαλοι, Διευθυντές των Δημ.Σχολείων Θήβας 5ου ,1ου, και 3ου Ηλίας Τραμπάκουλος, Γιώργος Πανάγου, Χρυσούλα Κολέσια διεξήγαγαν τη δράση «Τα μονοπάτια των βιβλίων» σε 3 ομάδες παιδιών αντίστοιχα. 61 παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι γνωριμίας με τα 130 καινούρια βιβλία που δώρισε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Πρόγραμμα Future Library στη Βιβλιοθήκη μας.


















Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 7:00-8:30 το απόγευμα (2η ομάδα), πραγματοποιήθηκε η δράση «Διαδρομές στην Ιστορία» σε συνεργασία με την Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με ξενάγηση από τον Δημήτριο Κουτσοδήμο (υπάλληλο της Θ΄ ΕΠΚΑ και Αντιπρόεδρο του ΔΟΘ). Η δράση απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. Με 50 συμμετοχές (28 παιδιών και 22 ενηλίκων), πραγματοποιήθηκε περίπατος ξενάγηση στα αρχαία μνημεία της Θήβας.
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 10:00-12:00 το πρωί (2η ομάδα) πραγματοποιήθηκε η δράση «Τα ζάρια των ιστοριών» για παιδιά 7-12 ετών με εμψυχωτή τον Γιώργο Πανάγου. 24 παιδιά παίξαν – ρίξαν τα ζάρια των εικόνων και μ’ αυτές έγιναν μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι.
Την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Ιουλίου 10:00-11:30 το πρωί, σε 2 συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε η δράση
«Μονοκονδυλιές» για παιδιά 7-9 ετών με εμψυχώτριες τη δασκάλα Βασιλική Πέτρου και τις νηπιαγωγούς Στέλλα Σύρου-Γιαννίκα και Μαρία Χαλιμούρδα. 27 παιδιά σε δύο μέρες ζωγράφισαν τις δικές τους μονοκονδυλιές και κατέκτησαν δεξιότητες γραφής.
Από 31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 10:00-12:00 το πρωί, σε 4 συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε η δράση
«Στα ίχνη του μυκηναϊκού ανακτόρου της Θήβας» για παιδιά 9-12 ετών με εμψυχωτές τη φιλόλογο Γεωργία Μαργαρίτη και τον ιστορικό-αρχαιολόγο Αθανάσιο Παπαγεωργίου.
30 παιδιά σε 4 μέρες πραγματοποίησαν ένα χρονοταξίδι στη Μυκηναϊκή Θήβα. Τα παιδιά μέσα από αποστολές και ρόλους που ανέλαβαν (αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, γραφείς, έμποροι, τεχνίτες), γνώρισαν ένα κομμάτι από την τοπική ιστορία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012 θα κλείσει με την «Κόκκινη κλωστή δεμένη» στις 27 Αυγούστου για παιδιά 7-12 ετών.
Ευχαριστούμε θερμά τους εμψυχωτές, που με την υποστήριξη της Βιβλιοθηκονόμου και υπεύθυνης του προγράμματος Μάγδας Παπαδοπούλου, υλοποίησαν τις παραπάνω δράσεις, το Σύλλογο Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής ΄Εκφρασης «Ελείτροχο» για την φωτογραφική αποτύπωση των δράσεων ,καθώς και τους εθελοντές: Ειρήνη Αναστασίου, Μαρία Παπαλουκά, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Αναστασία Πανάγου, Λουλουδία Βρεττού, Αλεξάνδρα Κούτσουκου, Χρυσούλα Τσαχτσίρη, Χαρά Γιαννίκα και την μικρή μας εθελόντρια Αντωνία Μαρία Βασιλείου.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ κ.Πέτραινα για την παραχώρηση της αίθουσας «Σεμέλη» στο Συνεδριακό Κέντρο, για την εκδήλωση την 31-7-2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/



Σχόλια