Έως 25 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας

17-08-12



















Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας είναι ένας νέος καλλιτεχνικός θεσμός που στόχο έχει να βρει απήχηση κι αποδοχή απ’ όλους όσους δημιουργούν κι αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Αποτελεί μια προσπάθεια της δισκογραφικής της Στερεάς Ελλάδας, Free Voice Records που σκοπό έχει την ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Στυλίδας και του Δημάρχου κ. Απόστολου Γκλέτσου.

Στο Φεστιβάλ καλούνται απ’ όλη την Ελλάδα καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή με τα δικά τους τραγούδια και όχι με ήδη υπάρχοντα. Αυτή η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή αλλά κι ένα ραντεβού νέων τραγουδοποιών απ’ όλη την Ελλάδα που θα έχουν ένα νέο βήμα παρουσίας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Στερεάς Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ χωρίζεται σε τρεις κύριες φάσεις: Σε πρώτη φάση θα συλλεχθούν οι δηλώσεις συμμετοχών. Η περίοδος κατά την οποία κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι μέχρι τις 25 Αυγούστου. Όλες οι φόρμες και τα δικαιολογητικά που πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν βρίσκονται στην ιστοσελίδα το Φεστιβάλ www.festivalstereas.gr . Εκεί θα βρουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο καθώς και την διεύθυνση αποστολής για τη συμμετοχή τους. Επίσης στο site υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου αλλά και της Free Voice Records για οποιαδήποτε απορία- πληροφορία χρειαστούν. Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι συμμετοχές κάθε δημιουργού από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ γίνεται στην Στερεά Ελλάδα αλλά είναι Πανελλήνιο και είναι ανοιχτό για συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό σπεύσατε όλοι και στείλτε τις δημιουργίες σας που σημειωτέον μπορεί να είναι τραγούδια είτε στα ελληνικά είτε σε άλλη γλώσσα.
Μόλις ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής οι φάκελοι θα ανοιχτούν ενώπιον πενταμελούς επιτροπής η οποία θα καταλήξει στα 36 επικρατέστερα τραγούδια. Στην συνέχεια οι 36 επικρατέστεροι θα περάσουν από ακρόαση από την επιτροπή και στον τελικό θα καταλήξουν 12 τραγούδια. Την ημέρα του τελικού οι 12 επικρατέστεροι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ανοιχτά στο κοινό και ενώπιον τριμελούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου. Μετά το τέλος της διαδικασίας η επιτροπή θα αποφανθεί για το νικητήριο τραγούδι.
Οι νικητές του Φεστιβάλ θα κερδίσουν την κυκλοφορία του προσωπικού τους δίσκου εντελώς δωρεάν από τη Free Voice Records. Επιπλέον την ημέρα του τελικού θα πραγματοποιούνται από το πρωί σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων όπως μουσική, θέατρο και εκθέσεις φωτογραφίας που θ’ ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: http://www.festivalstereas.gr/

Σχόλια