Συνελήφθη 56χρονος στη Λιβαδειά, ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα

08-08-12
















Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Ο δράστης προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του και με το πρόσχημα υποτιθέμενων οφειλών από συγγενικά τους πρόσωπα, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.



Συνελήφθη, χθες (07-08-2012) το μεσημέρι στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 56χρονος ημεδαπός ROMA, κατηγορούμενος για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.



Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, ενώ η συνολική λεία που κατάφερε να αποσπάσει ο δράστης από τα θύματά του υπερβαίνει τις (3.500) ευρώ.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 11:30΄ το πρωί, ο 56χρονος μετέβη με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο σε οικία 71χρονης ημεδαπής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαφυστίου Λιβαδειάς και προσπάθησε να εξαπατήσει την ιδιοκτήτρια, με το πρόσχημα ότι ο γιος της του οφείλει χρήματα για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

Η παθούσα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα του δράστη και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Ο 56χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημά του να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί.

Στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή και κρύφτηκε σε παρακείμενο λόφο, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό (770) ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημά του, στο οποίο όπως προέκυψε ο δράστης είχε παραποιήσει τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης. Συγκεκριμένα ο 56χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα το πρωί μετέβη:

• Σε οικία 85χρονης ημεδαπής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας, όπου έπεισε την ιδιοκτήτρια να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

• Σε οικία 65χρονης ημεδαπής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου έπεισε την ιδιοκτήτρια να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Οι ανωτέρω παθούσες αναγνώρισαν τον δράστη της σε βάρος τους απάτης και τους αποδόθηκαν τα χρήματα που τους απέσπασε με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών.

Επιπλέον προέκυψαν ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης που είχε διαπράξει ο δράστης κατά το παρελθόν και ειδικότερα:

• Την 07-08-2012 το πρωί, μετέβη σε οικία 84χρονου ημεδαπού στην Αλίαρτο Βοιωτίας και τον έπεισε, με το πρόσχημα οφειλών συγγενικού του προσώπου, να επιβιβασθεί στο όχημά του και αφού τον οδήγησε σε υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, στο οποίο ο παθών είχε μόλις προβεί σε ανάληψη.

• Την 18-10-2011 το πρωί, μετέβη σε οικία 82χρονου ημεδαπού στην Λιβαδειά Βοιωτίας και με την ίδια μέθοδο τον έπεισε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής και του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Πηγή:http://lamiastar.gr/

Σχόλια