Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις ο «Ξένιος Ζευς»

16-08-12


















Συνεχίστηκε και τον Δεκαπενταύγουστο ο «Ξένιος Ζευς» της ΕΛΑΣ με 50 προσαγωγές και 11 συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.
Συνεχίστηκε και τον Δεκαπενταύγουστο ο «Ξένιος Ζευς» της ΕΛΑΣ με 50 προσαγωγές και 11 συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν επίσης, δέκα άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έγιναν έρευνες σε 79 σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 8.073 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 1.673.

Όπως αναφέρουν τα Νέα της Πέμπτης, οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο Κέντρο της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά πολύ, κάτι που όπως εκτιμάται από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημαίνει πως σημαντικός αριθμός παρανόμων έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να αποφύγει τη σύλληψη.

Για τον λόγο αυτό έχει ληφθεί η απόφαση να διευρυνθούν οι έρευνες στο πλαίσιο της επιχείρησης σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Άμυνας επιθεωρούν στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν με μικρό σχετικά κόστος να μετατραπούν σε προσωρινά κέντρα κράτησης.

Τέτοια στρατόπεδα έχουν εντοπιστεί σε Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Λάρισα, Βοιωτία, Αττική και Αχαΐα.

Η πολιτική ηγεσία ωστόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτάσσει τη δημιουργία των δυο χώρων κράτησης στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου οι χώροι έχουν προσφερθεί από τους δημάρχους των περιοχών και δεν υπάρχουν τοπικές αντιδράσεις.


Πηγή:Voria


Σχόλια