Ελληνικές υποψηφιότητες στις επαρχιακές εκλογές του Κεμπέκ

13-08-12

















Τέσσερις φέρονται να είναι προς το παρόν οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι για την κούρσα των επαρχιακών εκλογών του Κεμπέκ, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για... τις 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Στην περιοχή Λοριέ Νοριόν διεκδικεί την επανεκλογή του ο ήδη βουλευτής Τζέρι Σλκαβούνος, με το κόμμα των Φιλελευθέρων, ενώ η Ελένη Μπακοπάνου θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα με το ίδιο κόμμα στην περιοχή Κρεμεζί. Το νεοεμφανιζόμενο κόμμα CAQ (Συνεργασία για το Μέλλον του Κεμπέκ) κατεβάζει επίσης δύο Έλληνες υποψήφιους. Στην περιοχή Σεν Λοράν θέτει υποψηφιότητα με το εν λόγω κόμμα ο Γιώργος Μανωλικάκης (πρώην πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου) ενώ στην περιοχή Σατογκέι κατεβαίνει ο Ντένης Λεφτάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Παρτί Κεμπεκουά (Το Αποσχιστικό Κόμμα του Κεμπέκ) δεν έχει ελληνικής καταγωγής υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές.

Ανάμεσα στα 20 κόμματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ, τρία είναι τα επικρατέστερα: Το κυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων, το Παρτί Κεμπεκουά (Αποσχιστικό Κόμμα του Κεμπέκ) και το CAQ (Συνεργασία για το Μέλλον του Κεμπέκ)

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια