Γ. Μουλκιώτης: «Με εντατικούς ρυθμούς τους θερινούς μήνες, διενεργούνται έλεγχοι στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας»

09-08-12





















Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι από κλιμάκια του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου και του Τμήματος Εμπορίου – Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τροφίμων, κρεοπωλεία, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, λόγω και της θερινής περιόδου, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.
Ενδεικτικά σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου:
- Σε 25 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας και συντάχθηκαν εκθέσεις προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και προς τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή διοικητικών μέτρων.
- Σε 1 περίπτωση η Περ. Ενότητα Βοιωτίας προέβη στην άμεση απαγόρευση λειτουργίας εργαστηρίου υγειονομικού ενδιαφέροντος με Απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, μετά από σχετική εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
- Δεσμευτήκαν και καταστράφηκαν 202 κιλά τροφίμων και χυμών, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως Μη ασφαλή - Ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Επιπρόσθετα έχουν ληφθεί
- 70 δείγματα νερού από υδραυλικά και κλιματιστικά συστήματα εγκαταστάσεων ξενοδοχείων, νοσοκομείων κλπ για τη διασφάλιση ποιότητας νερού απαλλαγμένου λεγιονέλλας.
- 12 δείγματα από εγκαταστάσεις κολυμβητικών δεξαμενών
- δείγματα θαλασσινού νερού από όλες τις ακτές κολύμβησης της Περ. Ενότητας Βοιωτίας.
Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, προέβη σε ελέγχους, σε:
- Λαϊκές αγορές
- 15 εμπορικά καταστήματα (για μη ασφαλή παιδικά μαγιό, εκπτώσεις πινακίδες)
- 10 πρατήρια υγρών καυσίμων (λιτρομετρήσεις, σφραγίσεις ογκομετρητών αντλιών υγρών καυσίμων)
- 4 κρεοπωλεία
- 6 σούπερ μάρκετ
-Ύστερα από έλεγχο, ματαιώθηκε η πώληση διαφόρων ειδών (τσάντες, κοσμήματα, κούκλες κ.λ.π.) σε εκδήλωση που διοργάνωσε εμπορική επιχείρηση στη Θήβα, μετά και από συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ειδικότερα σε ελέγχους καταστημάτων - εργαστηρίων Υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους μήνες Ιούνιου – Ιούλιο, αποδεικνύεται, ότι η πλειοψηφία των ελεγχόμενων, τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς, όμως σε άλλες περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις, κινείται η διαδικασία της δέσμευσης ή κατάσχεσης ή καταστροφής των προϊόντων και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
Σε όλες τις περιπτώσεις παραβάσεων, συντάχθηκαν εκθέσεις και υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επιβολή κυρώσεων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν συστάσεις.
Επισημαίνεται ότι, μέσα στον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε: «Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, εργαζόμαστε με προγραμματισμό και σχεδιασμό, για να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, προστατεύοντας έτσι την υγεία των πολιτών και διασφαλίζοντας την ποιότητα των τροφίμων».

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια