ΗΠΑ:Χάνει μονάδες ο Ομπάμα

24-08-12

















Κλείνει η "ψαλίδα" στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ σε Φλόριντα και Ουισκόνσιν, δύο...
αμερικανικές πολιτείες- κλειδιά, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του Πανεπιστημίου Κουινιπίακ, του CBS News και των New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμαμ εξακολουθεί να έχει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι του αντιπάλου του στο Οχάιο, το οποίο θεωρείται επίσης μια πολύ σημαντική πολιτεία για την επικράτηση.

Στο Οχάιο, ο απερχόμενος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Μιτ Ρόμνεϊ ένα 44%.

Όμως, στην Φλόριντα τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα για τον Ομπάμα, καθώς προηγείται για μόλις τρεις μονάδες από τον Ρόμνεϊ και βρίσκεται εντός του περιθωρίου σφάλματος της δημοσκοπήσης.

Στην πολιτεία αυτή εξάλλου θα πραγματοποιήσουν το συνέδριό τους από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη οι Ρεπουμπλικανοί.

Στο Ουισκόνσιν, την πολιτεία του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ περιορίζεται στις δύο μονάδες (49%-47%) και έχει μειωθεί σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι νωρίτερα αυτόν το μήνα ο απερχόμενος πρόεδρος ξεπερνούσε τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του κατά έξι μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να μην τηρήσει την παράδοση που θέλει τους υποψηφίους να μην πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των αντιπάλων τους και να συνεχίσει την προσεχή εβδομάδα την εκστρατεία του στις πολιτείες-κλειδιά.

Πηγή:elzoni.gr

Σχόλια