Βίντεο-Ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές της Γιαπωνέζας δημοσιογράφου

23-08-12







Η επιβεβαίωση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο, ενώ τα τελευταία της πλάνα συγκλονίζουν (Vid)
news247 Αύγουστος 22 2012 16:22
Η εικόνα του νεκρού σώματός της έκαναν το γύρο του κόσμου και η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε. Τώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα πλάνα από τις τελευταίες της στιγμές, όπως η ίδια τις κατέγραψε με την προσωπική της κάμερα.
Η 45χρονη δημοσιογράφος, Μίκα Γιαμαμότο, βρέθηκε στο επίκεντρο των συγκρούσεων στο Χαλέπι για να καλύψει τα γεγονότα.
Τα πλάνα από μικρά παιδιά, πυροβολισμούς από στρατιώτες του συριακού στρατού, αναστάτωση και πανικό ανάμεσα στους κατοίκους που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο κάπου μακριά από τις σφαίρες είχαν γίνει η καθημερινότητά της.
Η Γιαμαμότο κάλυπτε τις συγκρούσεις ακολουθώντας τους άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, όταν δέχθηκε τις σφαίρες ενός Σύρου στρατιώτη, χάνοντας τη ζωή της.
Το ταξίδι της στη Συρία έμελλε να είναι το τελευταίο της ρεπορτάζ. Είχε καλύψει πολλές ένοπλες συγκρούσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είναι η τέταρτη ξένη δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή της στη Συρία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011.
Ο πατέρας της, Κόζι Γιαμαμότο, παλιός δημοσιογράφος, είπε για την κόρη του πως ήταν ένας άνθρωπος που "μιλούσε πάντα για τις τραγωδίες στις εμπόλεμες περιοχές και για την ειρήνη στον κόσμο".
Η Γιαμαμότο εργαζόταν για ένα ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων, το ''Japan Press'' και κατέγραφε εδώ και καιρό με κάθε λεπτομέρεια τις συγκρούσεις στη Συρία.

Πηγή:news247.gr

Σχόλια