Χάλκινο στην κωπηλασία για Γιαζιτζίδου - Τσιάβου

04-08-12













Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι Γιαζιτζίδου και Τσιάβου από την αρχή του τελικού πήραν κεφάλι στην κούρσα περνώντας πρώτες τα 500μ σε 1:45.89, συνέχισαν να προηγούνται στα 1.000μ (3:35.77), αλλά στα επόμενα 500μ βρέθηκαν στην 3η θέση (5:24,61), με το πλήρωμα της Κίνας υπερτερεί με πολύ μικρή διαφορά (5:24.61).
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
«Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την σειρά του απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις Ελληνίδες αθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου για την κατάκτηση του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.
«Βάλατε πλώρη για μετάλλιο και το κατακτήσατε με απαράμιλλο σθένος και πείσμα. Η προσήλωση στο στόχο σας και η μοναδική δυναμική που επιδείξατε μέχρι την τελευταία στιγμή του αγώνα, αποτελούν για όλους τους Έλληνες έμπνευση. Το ολυμπιακό μετάλλιο σας, ανεβάζει όλη την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών και γεμίζει όλους μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εθνική υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και στους Έλληνες αθλητές μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θερμά συγχαρητήρια!», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κ.Μεϊμαράκης.
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων-Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην κωπηλατική ομοσπονδία για το χάλκινο μετάλλιο των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την επιτυχημένη, γενικότερα, παρουσία των ελλήνων κωπηλατών στη διοργάνωση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Οι έλληνες κωπηλάτες, με περίσσια θέληση και ανεξάντλητες ψυχικές δυνάμεις, ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των ελλήνων φιλάθλων και δικαιώθηκαν για τους κόπους τους. Να μεταφέρετε, σας παρακαλώ, τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν, όπως και στους Παπαχρήστου, Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου για τη χώρα μας. Η εμφάνιση και των έξι, αλλά και των υπολοίπων κωπηλατών μας, οι οποίοι μετείχαν στους τελικούς κατάταξης, ήταν άψογη.
Συγχαρητήρια και στον ομοσπονδιακό προπονητή και φυσικά στην ίδια την ομοσπονδία και σε σας, καθώς η σκληρή και οργανωμένη δουλειά των τελευταίων χρόνων και παρά τις αντίξοες συνθήκες, αποδίδει καρπούς κι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια, αν κρίνω κι από τις επιτυχίες που είχαμε πρόσφατα από τους νεαρούς έλληνες κωπηλάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης:
«Αγαπητές Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Η νίκη σας έρχεται σε μία στιγμή που η Ελλάδα το έχει μεγάλη ανάγκη. Πειθαρχία, πολύ δουλειά, ταλέντο.Αλλά κυρίως η μαχητικότητά σας έφεραν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία. Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας».

Πηγή:Ethnos.gr

Σχόλια