Τι συμβαίνει εάν πεθάνει ένας εργαζόμενος της Google;

14-08-12
















Κατά καιρούς έχετε δει ή έχετε ακούσει για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στη Google, αλλά για πρώτη φορά το Forbes αναλύει την κάλυψη που παρέχει ο κολοσσός στους εργαζόμενους της και τις οικογένειες τους σε περίπτωση που πεθάνει.

Συγκεκριμένα, εάν ένας εργαζόμενος της Google αποβιώσει όσο εργάζεται στην εταιρία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια! Για παράδειγμα, εάν ο ετήσιος μισθός είναι $50.000, η οικογένεια θα λάβει $250.000 αποζημίωση ($25.000 κάθε χρόνο) μέσα στην επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ομοφυλόφιλος, η αποζημίωση εξακολουθεί να ισχύει για τον/την σύντροφο του.

Βέβαια, η Google φροντίζει σημαντικά για την υγεία των καλοπληρωμένων υπαλλήλων της, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υποδομή για συνεχείς ιατρικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, Lazlo Bock,

«Πρόσφατα βιώσαμε μία από τις αναπόφευκτες καταστάσεις της ζωής, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε το θάνατο ενός από τους κοντινότερους συνεργάτες μας. Είναι μια φρικτή και δύσκολη κατάσταση, επομένως, σαν εταιρεία έπρεπε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά του υπαλλήλου που απεβίωσε»

Πηγή:http://www.tsantiri.gr/

Σχόλια