Μνημόσυνο για την τραγωδία του «Helios»

14-08-12











Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας «Helios» στο Γραμματικό, που παρέσυρε στον θάνατο 121 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.
Συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συγκεντρώθηκαν στο σημείο, εκεί όπου στις 14 Αυγούστου του 2005 δεκάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί συγκέντρωναν άψυχα κορμιά και συντρίμμια.
Η μοιραία πτήση 522 απογειώθηκε από την Λάρνακα στις 10:07, με κατεύθυνση προς Αθήνα και Πράγα. Μόλις το αεροσκάφος εισήλθε στο ελληνικό FIR δεν έδωσε στίγμα στον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως όφειλε και η κατάσταση χαρακτηρίζεται renegate.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υποβάλλει αίτημα στην Πολεμική Αεροπορία και δύο F-16 απογειώνονται από την Αγχίαλο για να βρουν το αεροσκάφος. Το Boeing εντοπίζεται, όμως, δεν απαντά στις κλήσεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, που τελικά το βλέπουν να πέφτει στην βουνοπλαγιά στις 12:05...
Οι συγγενείς των 115 επιβατών και του 6μελούς πληρώματος βυθίζονται στο πένθος, ενώ η τραγωδία προκαλεί σοκ σε Ελλάδα και Κύπρο.
Μέχρι σήμερα, το πόρισμα εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις μιας και οι άνθρωποι της «Helios» αρνούνται ότι τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Ερευνητικής Επιτροπής ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υποστηρίζοντας πως η πτώση προήλθε από αστάθμητους παράγοντες.

Πηγή:http://www.protothema.gr/

Σχόλια