ΗΠΑ:Σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον έβρισε δημοσιογράφο

26-9-12















«Να έχεις μια καλή ημέρα. Και με αυτό, εννοώ: Άντε γ***σου!» ήταν η απάντηση του συμβούλου της Χίλαρι Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς, στα επικριτικά σχόλια αμερικανού δημοσιογράφου.
Ο 42χρονος συνεργάτης της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπέπεσε σε γκάφα ολκής, αφού οι ύβρεις που αντήλλαξε με τον δημοσιογράφο του Buzzfeed, Μάικλ Χέιστινγκς, έγιναν μέσω e-mail. Και όπως ήταν φυσικό, δεν άργησαν να δουν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ντόρος.

Ο δημοσιογράφος Μάικλ Χέιστινγκς ζήτησε ορισμένες διευκρινίσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον σχετικά με το φιάσκο της Βεγγάζης, όπου κατά την εισβολή ενόπλων στο προξενείο βρήκε το θάνατο ο αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς. Ευαίσθητα έγγραφα, μεταξύ των οποίων το ημερολόγιο του αμερικανού πρέσβη, εξαφανίστηκαν από το προξενείο. Ορισμένα από αυτά περιήλθαν στην κατοχή του τηλεοπτικού δικτύου CNN και ο Χέιστινγκς ανέφερε περιπαικτικά στον Φίλιπ Ρέινς ότι «πάλι καλά που δεν έπεσαν στα χέρια της Αλ Κάιντα». Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος επισημαίνει στον σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον ότι είτε η CIA δεν έκανε καλά τη δουλειά της, είτε κάποιοι επιχείρησαν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση. Η απάντηση του Ρέινς ήταν πάνω-κάτω: «Γιατί κάνεις ερωτήσεις αφού αποφάσισες πως γνωρίζεις μόνος σου τις απαντήσεις;»

Κάπου εκεί ανάβουν τα αίματα και ο διάλογος που ακολουθεί είναι ο εξής:

ΜΑΪΚΛ ΧΕΪΣΤΙΝΓΚΣ – Δημοσιογράφος Buzzfeed

«Γιατί δε δίνεις απαντήσεις που δεν είναι μ***κίες, έτσι για αλλαγή;»

ΦΙΛΙΠ ΡΕΪΝΣ – Σύμβουλος Χίλαρι Κλίντον

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί η έρευνα που έκανε το υπουργείο άμυνας κατέληξε στο συμπέρασμα πως πέραν πάσης αμφιβολίας είσαι εντελώς μ**άκας! Πώς σου φαίνεται αυτό για απάντηση που δεν είναι μ***κία; Τώρα που έλαβες την απάντηση από τα συστήματα μας, να έχεις μία καλή ημέρα. Και με το «καλή ημέρα», εννοώ: Άντε γ***σου!»

Πηγή:exelixeis.gr


Σχόλια