Έφτιαξε ένα σπίτι-UFO από… εκδίκηση!

28-9-12
















Ο 58χρονος Roberto Sanchez Rivera από το Πουέρτο Ρίκο μπορεί να άργησε 40 χρόνια, όμως κατάφερε να πάρει την εκδίκησή του αλλά και να γίνει διάσημος...
κατασκευάζοντας μια εντυπωσιακή κατοικία σε σχήμα UFO! Σε έναν τέλειο κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η έμπνευσή του για το σπίτι αυτό ήταν η αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα το αληθινό κίνητρο του Roberto ήταν η γλυκιά εκδίκηση.

Και εξηγούμαι, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή… Στα νιάτα του, ο 18χρονος τότε φοιτητής Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού ήταν ένας ονειροπόλος καλλιτέχνης από φτωχή οικογένεια, ο οποίος διατηρούσε ερωτική αλληλογραφία με μια κοπέλα -πλουσία παρακαλώ, έχει σημασία. Στα επιστολόχαρτα συνήθιζε να σχεδιάζει ΑΤΙΑ, λέγοντας στην καλή του ότι μια μέρα θα έφτιαχνε γι’ αυτήν ένα σπίτι σε σχήμα UFO.

Ο καιρός τα έφερε έτσι, όμως, που η κοπέλα τον εγκατέλειψε μετά από τρεις μήνες με τη δικαιολογία ότι ήταν φτωχός και ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι στη ζωή του. Αντί να το ρίξει στο ποτό και στο… κλάμα, ο Roberto ξεκίνησε να σχεδιάζει την εκδίκησή του. Σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό και καλές τέχνες, λαμβάνοντας έτσι την επιστημονική κατάρτιση που απαιτούνταν για να φτιάξει εν τέλει το σπίτι που είχε υποσχεθεί.

Διάλεξε, μάλιστα, την ιδανική τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου, κοντά στον αυτοκινητόδρομο, οπότε αν εκείνη περνούσε από εκεί να το έβλεπε οπωσδήποτε. Ποτέ δεν εγκατέλειψε το όνειρό του για την οικοδόμηση της ασυνήθιστης κατοικίας και το 2002 αγόρασε το οικόπεδο. Πριν λίγους μήνες ολοκλήρωσε την κατασκευή επιτυγχάνοντας όχι μόνο να πάρει την εκδίκησή του αλλά και να γίνει διάσημος, κατασκευάζοντας ένα πολύχρωμο σπίτι σε σχήμα διαστημοπλοίου, που μπορεί να μην έχει την ικανότητα να πετάξει αλλά εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του.


Ο πολυμήχανος ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε παλιά αντικείμενα από μάντρες και φτηνά μεταλλικά υλικά, δίνοντας έμφαση στο χρώμα αλλά και στο φως. Κατσαρόλες, τηγάνια, σαλατιέρες, ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων, τασάκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε βρήκαν τη θέση τους στο σπίτι. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά στους «New York Times»: «Μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας. Το πείσμα γίνεται κίνητρο! Και να θυμάστε: Ποτέ μην πείτε σε κάποιον ότι δεν πρόκειται να καταφέρει κάτι στη ζωή του…»!

Πηγή:perierga.gr


Σχόλια