Λιβανος: 9χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε σε συγκρούσεις

22-10-12














Ένα κοριτσάκι εννέα ετών σκοτώθηκε από σφαίρες στο βόρειο Λίβανο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Λιβανέζων υποστηρικτών και αντιπάλων του συριακού...
καθεστώτος, όπως ανέφερε νοσοκομειακή πηγή.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Τρίπολης, σε αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων της συνοικίας Μπαμπ Ταμπανέχ και κατοίκων της περιοχής Τζάμπαλ Μόχσεν. Οι πρώτοι είναι σουνίτες και υποστηρίζουν την εξέγερση στη Συρία ενώ οι δεύτεροι, στην πλειοψηφία τους αλαουίτες, τάσσονται υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που είναι αλαουίτης και ο ίδιος.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ανέφερε ότι σε πολλές γειτονιές της Τρίπολης επικρατεί ένταση. Παρατηρήθηκε ότι κυκλοφορούν αυτοκίνητα γεμάτα με ενόπλους οι οποίοι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως.

Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από το σπίτι του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, στην Τρίπολη, προφανώς για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επίθεση μετά και τη μεγάλη κινητοποίηση της Βηρυτού με τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτησή του. Ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Μουίν Μερχαμπί, έστησε δύο σκηνές μπροστά από το κτίριο, με την υποστήριξη δεκάδων οπαδών του. Όπως είπε, το κίνημα διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσει μέχρι να παραιτηθεί ο Μικάτι.

Η κηδεία, νωρίτετα σήμερα στη Βηρυτό, του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση την Παρασκευή, μετατράπηκε σε βίαιη διαδήλωση εναντίον του Μικάτι, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για συγκάλυψη του εγκλήματος.

Μάρτυρες είπαν ότι νεαροί, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του Ουίσαμ αλ Χάσαν, κατέλαβαν δρόμους διακόπτοντας την κυκλοφορία στην κοιλάδα Μπεκάα και σε ορισμένα τμήματα του παραλιακού αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στο νότιο Λίβανο.

onalert.gr

Σχόλια