Κάτι νέο ετοιμάζει η Apple

22-10-12



















Λίγες ημέρες απομένουν για την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου iPad Mini από την Apple. Οι πρώτες φήμες γι' αυτήν είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του χρόνου, ενώ η ημερομηνία της παρουσίασης της από την Apple...
αναβλήθηκε δυο φορές μέχρι τελικά να επισημοποιηθεί.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα για το iPad Mini.

Η πρώτη φήμη για την ύπαρξη μιας μικρότερης έκδοσης του iPad κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, όταν η Wall Street Journal δημοσίευε πως η Apple δοκίμαζε ένα iPad με οθόνη «γύρω στις οκτώ ίντσες» αναφέροντας πως πιθανότατα η συσκευή δεν θα κυκλοφορούσε. Δυο μήνες αργότερα, ο John Gruber του Daring Fireball αποκάλυψε πως η Apple δοκίμαζε ένα πρωτότυπο του iPad Mini στις 7.85 ίντσες.

Λίγο μετά την παρουσίαση του Nexus 7 από την Google τον Ιούλιο, το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά πως μια συσκευή χωρίς οθόνη Retina θα κυκλοφορούσε μέσα στον χρόνο. Κάπου εκεί άρχισε ένα όργιο φημών το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Wall Street Journal υποστήριξε πως το iPad Mini θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, ενώ κατονόμασε την LG και την AU Optronics ως τους προμηθευτές της οθόνης του.



Η New York Times επιβεβαίωσε το μέγεθος της οθόνης ενώ τον Αύγουστο το AllThingsD αλλά και το Bloomberg αποκάλυψαν πως η παρουσίαση του δεν θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο αλλά τον Οκτώβριο.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Wall Street Journal έγραψε πως ξεκίνησε η παραγωγή της συσκευής. Ταυτόχρονα, ο Sonny Dickinson, μέλος του 9to5Mac, δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του iPad Mini, οι οποίες αποκάλυπταν την ύπαρξη δυο ηχείων στο κάτω μέρος δεξιά και αριστερά του Ligtning Connector.

Λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησαν φήμες για δεύτερη καθυστέρηση στην παραγωγή της συσκευής, γεγονός που επιβεβαίωσε το Digitimes δυο ημέρες αργότερα.

Τελικά, μετά από αναμονή περίπου ενός μήνα, η Apple έστειλε τις πολυπόθητες προσκλήσεις την προηγούμενη Τετάρτη, ανακοινώνοντας ένα event για την ερχόμενη Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Μέχρι τώρα λοιπόν, με βάση όλες αυτές τις φήμες, γνωρίζουμε αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά του iPad Mini. Θα διαθέτει οθόνη διαγωνίου 7.85 ιντσών, με αναλογία εικόνας 4:3 αλλά χωρίς τεχνολογία Retina. Θα χρησιμοποιεί τον νέο Ligtning Connector, δύο ηχεία τοποθετημένα στο κάτω μέρος της συσκευής, μια κύρια κάμερα στο πίσω μέρος του, ενώ θα είναι περίπου 40% μικρότερο από το iPad.

Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, καθώς παρά το γεγονός ότι προέρχονται από διαφορετικές πηγές, αποτελούν ακόμα φήμες.

Η Apple είναι γνωστή για την σιγή ιχθύος που τηρεί για κάθε νέα συσκευή της, αν κρίνουμε όμως από τις διαρροές για το iPhone 5, οι οποίες στην πλειοψηφία τους επαληθεύτηκαν, είναι πολύ πιθανό να δούμε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά στην παρουσίαση.

techit.gr

Σχόλια