Στάση στη Βοιωτία καθ'οδόν από Βόλο προς Αθήνα


24-10-12















Την όγδοη ημέρα πορείας προς την Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων διάνυσαν, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου περνώντας από την πόλη των Θηβών, οι συμμετέχοντες στην Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου, που ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου 13/10 για την Αθήνα με τα πόδια.

Στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας Δημήτρης Κουντούπης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στους αγωνιστές οδοιπόρους, που διανυκτέρευσαν στη Θήβα και συγκεκριμένα στους ξενώνες του Δήμου Θηβαίων.

Οι αγωνιστές οδοιπόροι (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάτες γης (Αγρότες), ΑμΕΑ πολύτεκνοι και άλλες κατηγορίες πολιτών) μέσα από μια πορεία 323 χιλιομέτρων, εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης και τρόικας αλλά και διατρανώνοντας την ανάγκη ριζοσπαστικής ανατροπής των μνημονιακών αδιεξόδων.

Κεντρικό σύνθημα της πρωτότυπης και αγωνιστικής αυτής πορείας διαμαρτυρίας είναι το : Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!

Πηγή: http://www.lamiastar.gr

Σχόλια