ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Έσοδα από το παζάρι να πάνε για πετρέλαιο στα σχολεία

5-10-12















Την άποψη πολιτών ότι τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη ή μέρος αυτών πρέπει να διατεθούν για πετρέλαιο στα σχολεία μετέφερε η αντιδήμαρχος Γιάννα Νταντούμη χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο ο οποίος νωρίτερα είχε σημειώσει στη βάση της απόφασης της ΠΕΔ πως αν δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο ενδέχεται να προβεί ακόμα και σε κλείσιμο των σχολείων.

Το γεγονός αυτό όταν έγινε γνωστό στη τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς προκάλεσε την δυσαρέσκεια γονέων και κηδεμόνων μαθητών δεδομένου ότι ο δήμαρχος είναι εκπαιδευτικός.

«Περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία από τον κ. Παπαγγελή», σχολίασαν χαρακτηριστικά ορισμένοι ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν με έμφαση «να κλείσει το δημαρχείο άμα θέλει και όχι το σχολείο, από τη μια η κυβέρνηση της τρόικας σκέπτεται να επιβάλει φόρο πτυχίου και από την άλλη ο δήμαρχος να κλείσει τα σχολεία επειδή δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο».

Γεγονός είναι ότι και την περσινή περίοδο το πρόβλημα με την θέρμανση στα σχολεία της Λιβαδειάς ήταν έντονο.

Τα καλοριφέρ έκλειναν περίπου στις 11 το πρωί και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στις 10 με αποτέλεσμα προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν οι μαθητές να καίνε ηλεκτρικές θερμάστρες. Στην ουσία δηλαδή η δαπάνη γινόταν.

Τέλος σε αρκετούς γονείς και δημότες επικρατεί η άποψη ότι όπως ο δήμαρχος βρήκε χρήματα (και πολύ καλά έκανε) και κάλυψε δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους εκ των οποίων ορισμένοι έχουν και έσοδα από συνδρομές έτσι πρέπει να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον και να διασφαλίσει την θέρμανση των σχολείων.

Μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση ορισμένοι λένε με νόημα: «Δεν πειράζει θα ξανάρθουν εκλογές και οι Λιβαδείτες ξέρουν τι θα κάνουν…».

Πηγή:tabloid

Σχόλια