ΘΗΒΑ:Στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ο Δήμαρχος Θηβαίων για τους Τσιγγάνους.

3-10-12





















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Θήβας και κυρίως οι κάτοικοι της συνοικίας Πυρί με τους Τσιγγάνους.

Οι διαδοχικές συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Μελετίου, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, όπου συζητήθηκε το θέμα διεξοδικά και πάρθηκαν σχετικές αποφάσεις από το σώμα.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων ανέφερε αναλυτικά στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την υπεράριθμη συγκέντρωση Τσιγγάνων στον υπάρχοντα καταυλισμό των ΡΟΜΑ, με σοβαρές συνέπειες στη δημόσια υγεία και τάξη. Δίνοντας έμφαση στις εγκληματικές πράξεις που καθημερινά διαπράττονται από ομάδες τσιγγάνων, που δρουν ανεξέλεγκτα κλέβοντας και ληστεύοντας πολίτες, διερχόμενους οδηγούς, σπίτια, καταστήματα, αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ διακινούν ναρκωτικά και υποθάλπουν εγκληματίες εντός του καταυλισμού, ο οποίος έχει καταστεί «γκέτο».

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Εσωτερικών τέθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης και υπήρξε ενημέρωση για σχετικά προγράμματα για τη διαδικασία. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και με πάρα πολλές δυσκολίες καθώς προϋποθέτει ανεύρεση χώρου με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Σε ότι αφορά τα αιτήματα που τέθηκαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών και λήψη μέτρων, ώστε να θωρακισθεί η τάξη και η δημόσια ασφάλεια, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού απάντησε ότι θα ενεργήσει προς την κατεύθυνση τακτικών ελέγχων και μόνιμης ομάδας στον χώρο του καταυλισμού, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η λήψη επιπλέον μέτρων για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Την επόμενη μέρα ο Δήμαρχος Θηβαίων κάλεσε στο γραφείο του την Επιτροπή Κατοίκων του Πυρίου και τους ενημέρωσε αναλυτικά για όσα συζητήθηκαν στα δύο Υπουργεία.

Τέλος, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της μικτής επιτροπής -που συγκροτήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα- με θέμα τον καταυλισμό των Τσιγγάνων. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΔΔΗΕ.


Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr

Σχόλια