Επτά τροφές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας

24- 1 -2013















Συνέντευξη για ανεύρεση δουλειάς, εξεταστική στο πανεπιστήμιο, διαζύγιο ή λήψη μιας απόφασης καθοριστικής για το μέλλον… είναι μερικοί μόνο από τους «σταθμούς», θετικούς ή μη, που σηματοδοτούν ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Πώς μπορούμε να τους διαχειριστούμε καλύτερα; Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθουμε στις νέες «προκλήσεις», που ανοίγονται συνεχώς μπροστά μας. Συχνά χρειάζεται η στήριξη οικείων και αγαπημένων μας προσώπων, αλλά και η δική μας προσωπική προσπάθεια. Εκείνο που πάντως, μπορεί να συμβάλλει στο να αποκτήσουμε σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία και να συνεχίσουμε, είναι η σωστή διατροφή. Ανάλογα με την περίσταση, επιλέξτε από τις επτά παρακάτω τροφές που θα σας φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία… Συνέντευξη για δουλειά- σολομός Με την ανεργία να καλπάζει, πρέπει να είστε όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένοι, προκειμένου να βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στη νέα σας δουλειά. Το άγχος και τα νεύρα, είναι επόμενο να σας «πολιορκούν», για το λόγο αυτό επιλέξτε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη, ένα σημαντικό αμινοξύ που δημιουργεί το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ηρεμίας. Υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη, όπως το κοτόπουλο, ο σολομός και τα φασόλια σόγιας που βελτιώνουν σημαντικά τη διάθεσή μας. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο. Εξετάσεις- δημητριακά για πρωινό Οι εξετάσεις συνεπάγονται άγχος, πίεση αλλά και ανάγκη για καθαρό μυαλό.

Για το λόγο αυτό, πέρα από την σωστή προετοιμασία διαβάσματος, φροντίστε να τρώτε το κατάλληλο πρωινό, εμπλουτισμένο με δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα σιτηρά μας κρατούν συνεχώς σε εγρήγορση ενώ βοηθούν σημαντικά και στη συγκέντρωση. Επίσης, είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, που ενισχύει τη μνήμη αλλά και την ικανότητα διαχείρισης πληροφοριών. Αν και δεν είναι ακριβώς είδος τροφής, δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα πριν την ώρα των εξετάσεων, καθώς όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, βοηθά σημαντικά στην μνήμη, αλλά και στην αποδοτικότητα εν ώρα εξετάσεων. Πρώτο Ραντεβού- χαμομήλι Αν νιώθετε το δικαιολογημένο άγχος, πριν το πολυαναμενόμενό σας πρώτο ραντεβού, εμπιστευθείτε τις χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει το χαμομήλι. Σίγουρα και μόνο με την ηρεμία και την χαλαρή σας διάθεση θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. Η αγχολυτική δράση που έχει το χαμομήλι έχει αποδειχθεί πως είναι ικανή να μειώσει ακόμα και συμπτώματα ήπιου ή έντονου άγχους, νευρικότητα κ.ά. Σύλληψη μωρού- στρείδια Σίγουρα, είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας. Αν λοιπόν επιθυμείτε να γίνετε σύντομα μητέρα καλό είναι να φροντίσετε τη διατροφή σας. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με στρείδια, μια αφροδισιακή τροφή, πλούσια σε ψευδάργυρο, που ενισχύει την ερωτική επιθυμία. Αλλά ο ψευδάργυρος, εκτός από απαραίτητος για την ερωτική επιθυμία, είναι σημαντικός και για τη γονιμότητα, τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών. Συγκεκριμένα για τις γυναίκες, ο ψευδάργυρος μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την ωορρηξία, ενώ στους άντρες βοηθά να διατηρούνται υγιή τα επίπεδα τεστοστερόνης, αλλά και η παραγωγή σπέρματος. Συγκρούσεις, διαπληκτισμοί- καρύδια Τις περισσότερες φορές οι τσακωμοί, έχουν αρνητικά αποτελέσματα στις ανθρώπινες σχέσεις και στον ψυχισμό μας. Από το να μετανιώνουμε για κάτι που είπαμε ή πράξαμε, καλύτερα είναι να μάθουμε να ελέγχουμε το θυμό μας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, μπορούν να συμβάλουν στον έλεγχο του θυμού μας, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι ο θυμός των γυναικών μειώνεται με τη λήψη ψευδάργυρου.

Για να λάβει ο οργανισμός σας και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά, δοκιμάστε να φάτε λίγα καρύδια, όταν νιώθετε να σας ανεβαίνει το… αίμα στο κεφάλι. Ρήξη στις σχέσεις- λιπαρά ψάρια Η ρήξη- λήξη μιας φιλικής ή ερωτικής σχέσης, σίγουρα είναι ικανή να προκαλέσει κατάθλιψη και έντονες αρνητικές σκέψεις. Όσο κι αν κάτι τέτοιο φαίνεται αναπόφευκτο, και ευελπιστούμε ότι μόνο ο χρόνος θα γιατρέψει τα «τραύματά» μας, καλό είναι να επιλέγουμε τροφές που είναι ικανές να μειώσουν το αίσθημα απογοήτευσης. Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός ή ό τόνος, πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και βιταμίνη Β 12, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε λίγο καλύτερα. Λήψη μεγάλων αποφάσεων- γιαούρτι Μια μεγάλη απόφαση, που μπορεί να αφορά είτε την επαγγελματική είτε την προσωπική ζωή πρέπει να λαμβάνεται κάτω από συνθήκες πνευματικής διαύγειας. Μόνο όταν είναι καθαρό το μυαλό, μπορούμε να λάβουμε την πλέον ορθή απόφαση, σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει για εμάς. Ένα γεύμα γιαουρτιού, μπορεί να μας προσφέρει την αναγκαία διαύγεια και εγρήγορση της σκέψης, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες ψευδάργυρου και ιωδίου. Ακόμη, το γιαούρτι περιέχει τα λεγόμενα προβιοτικά, φιλικά για τον οργανισμό βακτήρια, η οποία μειώνει την νευρικότητα, ώστε μέσα από ήρεμη διάθεση να λάβουμε την κατάλληλη απόφαση. 

Πηγή:clickatlife.gr

Σχόλια