Από τις φυλακές Δομοκού οι δύο συνεργοί του Βλαστού που νοίκιασαν το ελικόπτερο

25- 2- 2013
















Τρόφιμοι των Φυλακών Δομοκού, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός ήταν αυτοί που νοίκιασαν το ελικόπτερο που επιχείρησε την κινηματογραφική απόδραση στις φυλακές των Τρικάλων. Ο Έλληνας είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες από τις φυλακές Δομοκού (είχε καταδικαστεί για ληστείες), ενώ ο Αλβανός (καταδικασμένος για ναρκωτικά) είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ !!!! Το ελικόπτερο τους παρέλαβε από τις Μηλιές Πηλίου μαζί με δυο γυναίκες, τις οποίες όμως άφησαν κοντά στη Λάρισα πριν επιχειρήσουν την κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων για να "πάρουν" τον Βλαστό. Νέο video ντοκουμέντο από την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο - Είναι η στιγμή που το ελικόπτερο έχει προσεγγίσει τις φυλακές Τρικάλων για την απόδραση - Οπλισμένοι με καλάσνικοφ, πιστόλι glock και εκρηκτικούς μηχανισμούς οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού - Έσπασε τη γνάθο και τον καρπό του ο βαρυποινίτης όταν έπεσε από την ανεμόσκαλα - Στις φυλακές Τρικάλων σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης - Το 2011 ο Βλαστός είχε επιχειρήσει να αποδράσει μαζί με δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς - Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο έρχεται αμέσως μετά τα σχέδια για εναέριες αποδράσεις που ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνα Πεδίο μάχης, καταιγισμός πυρών, τραυματίες. Τα είχε όλα η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.


 Το video ντοκουμέντο του trikalaola.gr είναι από τη στιγμή που το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Παναγιώτη Βλαστού προσεγγίσει τις φυλακές Τρικάλων. Ήξεραν ότι εκείνη την ώρα, περίπου στις 16:45 σύμφωνα με την αστυνομία, ο Βλαστός και ένας σεσημασμένος Αλβανός, θα βρίσκονταν στο προαύλιο. Δεν ήξεραν όμως πως η αστυνομία και η διοίκηση των φυλακών γνώριζε εδώ και δυο μήνες ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα γινόταν απόπειρα απόδρασης. Μόλις το ελικόπτερο άρχισε να προσεγγίζει τις φυλακές γίνεται αντιληπτό από τους εξωτερικούς φρουρούς. Έξω από τις φυλακές υπάρχουν και αστυνομικοί. Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο δε γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί δίχτυ και με την πρώτη προσπάθεια δε μπορούν να ρίξουν τις ανεμόσκαλες. Το καταφέρουν με τη δεύτερη, αλλά οι φρουροί έχουν ήδη ανοίξει πυρ. Οι δυο του ελικοπτέρου είναι οπλισμένοι με ούζι, καλάσνικοφ, πιστόλι, εκρηκτικούς μηχανισμούς. Επί 20 λεπτά φρουροί και συνεργοί του Βλαστού ανταλλάσσουν πυρά. Μια πραγματική μάχη. Τελικά, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο παραδίδονται και συλλαμβάνονται. Μαζί τους συλλαμβάνονται και ο πιλότος με τον μηχανικό (ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι), οι οποίοι όμως υποστηρίζουν ότι ήταν όμηροι του Έλληνα και του Αλβανού, συνεργών του Βλαστού.


 Ο Έλληνας είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες από τις φυλακές Δομοκού (είχε καταδικαστεί για ληστείες), ενώ ο Αλβανός (καταδικασμένος για ναρκωτικά) είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ. Τη στιγμή που ο Βλαστός πιάστηκε από την ανεμόσκαλα για να ανέβει στο ελικόπτερο, η σκάλα «βρήκε» στο δίχτυ ασφαλείας της φυλακής και έπεσε από ύψος σχεδόν πέντε μέτρων. Υπέστη κάταγμα γνάθου και αριστερού καρπού. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει χτυπήσει επίσης στα πλευρά και στα πόδια. Η φρουροί είχαν εντολή να πυροβολήσουν σε ζωτικά σημεία όποιο ελικόπτερο προσέγγιζε τις φυλακές. Και αμέσως προκάλεσαν βλάβη στο υδραυλικό σύστημα, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο χώρο στάθμευσης της φυλακής. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εξωτερικοί φρουροί των φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνέλαβαν τους τέσσερις του ελικοπτέρου. Οι πληροφορίες πως την ώρα που το ελικόπτερο ήταν στον αέρα, κάποιος πέταξε μέσα στις φυλακές ένα σάκο, που δεν αποκλείεται να περιείχε όπλα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκε μόνο ένα πιστόλι σε ένα κελί. Σύμφωνα με το newsit, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων.

 Η απόπειρα απόδρασης του Βλαστού με ελικόπτερο έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως σε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων τς Φωτιάς, στα Τουρκοβούνια, είχαν εντοπιστεί σχέδια για ομαδική απόδραση μελών της οργάνωσης από τις φυλακές Κορυδαλλού με τον ίδιο τρόπο: νοικιάζοντας ελικόπτερο. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.

 Πηγή: http://www.lamiareport.gr

Σχόλια