Θα χειρουργηθεί ξανά η 16χρονη Μυρτώ

29-7-2013













 Σε νέα χειρουργική επέμβαση ετοιμάζεται να υποβληθεί η ανήλικη που πέρυσι το Καλοκαίρι έπεσε θύμα ενός Πακιστανού στην Χρυσή Ακτή της Πάρου, ο οποίος και της προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου η Μυρτώ μαζί με την μητέρα της βρίσκονται στις ΗΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, μετά την πολύμηνη νοσηλεία στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια αποκατάστασής της υγείας της. Εκεί βρίσκεται και ο διάσημος Ελληνας χειρούργος Γιώργος Βέλμαχος, που είχε πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση του κύματος τραυματιών από την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο κ.Βέλμαχος μίλησε στο Mega για την κατάσταση της άτυχης κοπέλας: «Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα. Η Μυρτώ έχει μία σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι τελευταίοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη.

Εχουμε δει βελτίωση σταδιακή όσο είναι εδώ πέρα, οπότε αισιοδοξώ ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα με τον καιρό». «Νομίζω ότι έχει αποκτήσει μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον της, ότι καταλαβαίνει ποιοι άνθρωποι της μιλάνε και αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα, ανταποκρίνεται στα ονόματα, στους χαρακτήρες της φωνής, έχει όλο και περισσότερη ανταπόκριση με το περιβάλλον», προσθέτει σε άλλο σημείο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην νεαρή μητέρα του κοριτσιού που είναι πάντα δίπλα της: «Είναι μόνη της εδώ στην Αμερική. Συννενοείται με όλους μόνη της, μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι εκεί από το βράδυ ως το πρωί. Η Μυρτώ στεναχωριέται αφάνταστα όταν η μητέρα της δεν είναι εκεί. Και αυτή έχει αφήσει ουσιαστικά τα πάντα και έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στο κορίτσι». Η Μυρτώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης τουλάχιστον για δύο μήνες ακόμα.


 Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο λαιμό για να τοποθετήσουν οι γιατροί μία βαλβίδα με τη βοήθεια της οποίας ευελπιστούν να μπορέσει να μιλήσει ξανά. 

Πηγή:Ethnos.gr

Σχόλια