ΕΛΜΕ Βοιωτίας- Συσκέψεις σε ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και Θήβας στις 25/7, 10 π.μ.

24-7-2013















 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συσκέψεις με σκοπό τη συζήτηση- ενημέρωση για όσα έχουν προηγηθεί και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Οι συσκέψεις θα γίνουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί, για τη Λιβαδειά στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και για τη Θήβα στο ΕΠΑΛ Θήβας.Οι εκπαιδευτικοί που η κυβέρνηση βγάζει σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απόλυση, αναπληρωτές που υπηρετούν για χρόνια την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τώρα οδηγούνται στην ανεργία, εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας και κατηγορίας που αρνούνται να μείνουμε θεατές σε όλα αυτά, περιμένοντας απλά τη σειρά τους, δεσμεύονται να δώσουν με αποφασιστικότητα και μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, τον αγώνα για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς να μην απολυθεί!

 Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά. Η βαρβαρότητα της απόλυσης δεν κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα για μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, «σωτηρία της πατρίδας». Καμιά πατρίδα δεν σώζεται όταν προστίθενται 2.500 εκπαιδευτικοί και 12.500 δημ. υπάλληλοι συνολικά στο 28% της ανεργίας, από μια πολιτική που δεν μπορεί να διασφαλίσει το μεροκάματο κανενός. Καμιά αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρχει ότι η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί στην απόλυση, ειδικά όταν γίνεται συστηματική προσπάθεια να περιοριστούν και να αποκλειστούν όσοι ανήκουν σε κατηγορίες που εξαιρούνται.

 Η συζήτηση περί προσόντων, «σκληρού ΑΣΕΠ», αξιολόγησης δεν έχει άλλο στόχο από τον εφησυχασμό, τη διαίρεση, την παθητικότητα και την ηττοπάθεια. Εξάλλου ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τις λίστες των χρόνια πασχόντων για να μπουν σε διαθεσιμότητα ως «κοπανατζήδες», συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων κ.ά., κατασκευάζει πλασματικά πλεονάσματα εκπαιδευτικών με τις υπεραριθμίες, ετοιμάζεται για μαζικές υποχρεωτικές μετακινήσεις, στοχοποιεί συναδέλφους με αγωνιστική δράση.

Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες πριν η κυβέρνηση επιχειρήσει αυτό το θανάσιμο πλήγμα στην τεχνική εκπαίδευση καθιέρωσε το λεγόμενο «κουπόνι» (voucher) με το οποίο πληρώνει τις σπουδές των σπουδαστών ΙΕΚ στους ιδιώτες που λειτουργούν σαν εργολάβοι παιδείας!

Ο αγώνας αυτός μας ενώνει με τους μαθητές και τους γονείς τους. Θα παλέψουμε σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημοσίου που απειλούνται. Η πάλη αυτή μας ενώνει με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε μια δύσκολη επιλογή, αλλά η υποταγή στη μοίρα της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν δεν είναι απλά δυσκολότερη, είναι αβίωτη. Αποφασίζουμε έναν ανένδοτο αγώνα, με όπλο το δίκιο μας, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας, την πεποίθησή μας ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνικά αγαθά και πανανθρώπινες αξίες. Ξεκινώντας αυτόν τον αγώνα θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας, οδηγώντας τον ως το τέρμα θα σώσουμε το σχολείο και την εργασία μας. Προχωράμε αποφασιστικά με τις αποφάσεις του κλάδου, όπως αποτυπώθηκαν στο πρόσφατο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενημερώνοντας και ενώνοντας την κοινωνία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Προετοιμάζουμε το γύρο των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με θέμα την πρόταση του συνεδρίου για απεργιακό αγώνα διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συσκέψεις με σκοπό τη συζήτηση- ενημέρωση για όσα έχουν προηγηθεί και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Οι συσκέψεις θα γίνουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί, για τη Λιβαδειά στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και για τη Θήβα στο ΕΠΑΛ Θήβας.

 Πηγή:http://thivarealnews.blogspot.com/

Σχόλια