ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940

30-10-2013
















Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θηβαίων .

Το βράδυ της Κυριακής 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας με θέμα «Η εποποιία του 1940. Πριν, Κατά και Μετά » και ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Πέππα Ιωάννη.





















Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Καπαρελλίου «Γαργαφία» και Θήβας «Τερψιχόρειον» Το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα. Ευαγγελία Σταμέλου. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.



Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και ?λλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ?ννα Δαλλαπόρτα, ο Δημάρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Καράμπελας και Γιάννης Σταθάς, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Σπυρίδων Λυμπερίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Στέφανος Λουλακούδης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Θηβών Χρυσοβαλάντης Ζαμπέτογλου, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία.














Αμέσως μετά έγινε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και τμημάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων είπε:

«Η 28η Οκτωβρίου 1940, το ΟΧΙ και η εποποιία στα βουνά της Αλβανίας, αποτελεί για τους σύγχρονους Έλληνες τη συνέχεια της μακραίωνης Ελληνικής παράδοσης, που στέφεται από νικηφόρους αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας. Οι Έλληνες ομόθυμα είπαν ΌΧΙ στον φασιμό, ΌΧΙ στο ναζισμό και αυτό είναι το πρώτο μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου, που θα πρέπει να μείνει ως παρακαταθήκη στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Είναι η εθνική ομοψυχία, η ενότητα απέναντι στον υπεράριθμο αντίπαλο και η πίστη για τη νίκη.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία και συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην παρέλαση».

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια