Φωκάς: Έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ζητούν οι εργαζόμενοι

26-11-2013


















 Παράσταση έξω από το κατάστημα Πύλης Αξιού του ΟΑΕΔ έκανε σήμερα το πρωί ομάδα εργαζομένων της «Φωκάς», με τις υπαλλήλους, που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και απλήρωτες για παραπάνω από... έξι μήνες, να διεκδικούν «εργασία και όχι ανεργία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη Voria.gr ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΑΕΔ για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, κ. Κανελλίδης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν ζητήσει από τον Οργανισμό την καταβολή ενός εκτάκτου βοηθήματος εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Όπως είπε ο κ. Κανελλίδης, η απάντηση στο εν λόγω αίτημα θα πρέπει να δοθεί κεντρικά, αλλά η χορήγηση τέτοιου βοηθήματος δεν είναι θεσμοθετημένη.

Να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι περισσότερες γυναίκες, έχουν σταδιακά και κατά ομάδες βγει σε επίσχεση εργασίας. Όσοι είναι σε επίσχεση δικαιούνται και λαμβάνουν επίδομα, το οποίο είναι όσο και το επίδομα ανεργίας και το ύψος του οποίου συνδέεται με το χρόνο εργασίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όσοι υπάλληλοι της «Φωκάς», έχουν υποβάλλει στον Οργανισμό το επισχετήριο και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέσα σε διάστημα 40 ημερών παίρνουν το πρώτο επίδομα.

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της «Φωκάς», οι εργαζόμενοι της επιχειρήσεις βρίσκονται κυριολεκτικώς ...ξεκρέμαστοι, ενώ τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς που εργάζονταν στο πολυκατάστημα της Τσιμισκή, μπορούν να ελπίζουν ότι θα απασχοληθούν στο attica, όταν αυτό λειτουργήσει, δηλαδή προς το Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή:voria.gr

Σχόλια