Πάγωμα χρεών για άνεργη μητέρα

22-11-2013

















 Πάγωμα χρεών για άνεργη μητέρα

Η αγωνία και το άγχος μιας άνεργης, άγαμης μητέρας η οποία αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε λάβει από δυο τράπεζες, μετατράπηκαν σε δάκρυα χαράς και ανακούφισης, ύστερα από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου με την οποία "μηδενίζονται" προσωρινά οι μηνιαίες δόσεις για δάνεια ύψους 87.000 ευρώ ενώ ταυτόχρονα διασώζονται περιουσιακά της στοιχεία.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για καταναλώτρια, η οποία είχε δανειστεί από δύο Τράπεζες συνολικού ποσού χρέωσης 87.719,86 ευρώ (δύο καταναλωτικά, δύο στεγαστικά και μία πιστωτική κάρτα).

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, δικαίωσε την δανειολήπτρια, καθώς προσήλθε προς αυτό με ειλικρίνεια και τα στοιχεία που προσκόμισε ήταν αληθή, παρά τις αιτιάσεις των αντιδίκων Τραπεζών.

Μοναδικό της σήμερα εισόδημα είναι 300 ευρώ, από την διατροφή του ανηλίκου τέκνου της συν 80 ευρώ, ανά δίμηνο από το Ταμείο Πρόνοιας.

Το δικαστήριο έκρινε επί της ουσίας, ότι δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί αυτή σε καταβολή μηνιαίων δόσεων (ρύθμιση μηδενικών καταβολών) επί διετία, εξαιρώντας από την εκποίηση την κύρια κατοικία της, βλέποντας την μεγάλη δυσκολία βιωσιμότητας της δανειολήπτριας (άνεργης μητέρας ενός τέκνου) θεώρησε αναγκαίο προσδιορισμό νέας δικασίμου, για επανέλεγχο της υπόθεσης μετά από δύο έτη, μήπως βελτιωθεί η οικονομική της κατάσταση με την εξεύρεση κατάλληλης εργασίας, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης των χρεών της.

Πηγή: flashnews.gr

Σχόλια