Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για την τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών σε ΕΛ.ΑΣ.

28-11-2013














Κανείς δημοτικός αστυνομικός δεν θα τοποθετηθεί σε θέση που δεν έχει ζητήσει διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ανακοίνωσε σειρά βελτιώσεων για τη διαδικασία επανατοποθέτησής τους. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για τις θέσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και φυλακές.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο :

 1. Το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης) αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη. Ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) .

2. Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους θέσεις γίνεται αποκλειστικά στη βάση των προτιμήσεων στην αίτησή τους και κατά τη σειρά που έχουν ιεραρχηθεί. Ετσι αποκλείεται κάθε περίπτωση τοποθέτησης σε θέση που δεν έχει αιτηθεί ο δημοτικός αστυνομικός. Υπενθυμίζεται ότι για τον αριθμό των θέσεων που μπορεί να υποβάλει αίτηση ένας δημοτικός αστυνομικός δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια