Ενημέρωση για την Ημερίδα και τη Βράβευση των Μαθητών

19-12-2013







 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: «Ενημέρωση για την υλοποίηση ημερίδας».


Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στις 11/12/2013 στη Λιβαδειά η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι Εικαστικές Τέχνες, αρωγοί στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία», που διοργάνωσαν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας, ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ).





Το άνοιγμα της ημερίδας έγινε από τον κ. Ηλία Τζαμτζή, Διευθυντή της ΔΔΕ Βοιωτίας και την κα Ελένη Καρατσιώλη- Μπαρτατίλα, Πρόεδρο του ΣΟΨΥ Βοιωτίας. Εισηγητές της ημερίδας ήταν:

• ο κος Βαφειάδης Κωνσταντίνος Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, απόφοιτος της ΑΣΚΤ, της Θεολογίας ΑΠΘ και της Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της τέχνης του ΕΚΠΑ, που ανέπτυξε το θέμα «Παιδεία και Τέχνη».


















• Ο κος Στυλιανίδης Στέλιος, Διδάκτορας της Ιατρικής του ΔΠΘ, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παντείου, Επιστ. Δ/ντης ΕΠΑΨΥ, που μίλησε για την «Ψυχιατρική και την τέχνη την εποχή της κρίσης»,

• Ο κος Πίμπας Ιωάννης, Ψυχολόγος MSc, και η κα Κουβαρά Λαμπρινή, Ψυχοπαιδαγωγός εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, που παρουσίασαν το θέμα «Μιλώντας για την διαφορετικότητα μέσω παιχνιδιού και ιστοριών» και

• ο κος Ηλίας Ιωάννης Εκπαιδευτικός M.Ed, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας που αναφέρθηκε στις δυνατότητες που πρόσφερε ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Βοιωτίας για την ψυχική νόσο, Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν ψηφιακά, τα έργα των μαθητών που έλαβαν μέρος στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για την Ψυχική Υγεία στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Καράλη Ελένη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc και Επιστημ. Υπεύθυνη του Οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής κι έγινε η βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν:

• Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια Μπουμπουκιώτη Μαρία – Ελένη του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, από την Πρόεδρο του ΣΟΨΥ Βοιωτίας κα Καρατσώλη.

• Το 2ο βραβείο, στη μαθήτρια Μπανταούϊ Σαλάμ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα – Θηβών, από το Δ/ντη της ΔΔΕ Βοιωτίας κο Τζαμτζή.

• Το 3ο απονεμήθηκε στη μαθήτρια Τράκα Ασημίνα, του Γυμνασίου Αντίκυρας, από τον Καθηγητή του Παντείου & Επιστημονικό Δ/ντη της ΕΠΑΨΥ κο Στυλιανίδη Στέλιο.
Τα βραβεία, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα, τα οποία χορήγησε ο Σύλλογος Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας, ο οποίος ανέλαβε και το σύνολο του κόστους για την υλοποίηση του διαγωνισμού και της ημερίδας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 280 μαθητές από 20 σχολεία της Βοιωτίας που υπέβαλαν 330 έργα ζωγραφικής. Για την επιτυχία του διαγωνισμού ήταν καθοριστική η συμβολή των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Εικαστικών και ειδικότερα της κ. Λαουράκη Μαρουσώς του 1ου & 2ου Γυμν. Λιβαδειάς, της κ. Ξηρογιάννη Αικατερίνης του 1ου & 2ου Γυμν. Ορχομενού, της κ. Ζανιά Ασημίνας των Γυμνασίων Διστόμου και Αράχωβας, της κ. Μίχου Λαμπρινής των Γυμνασίων Αντίκυρας και Δαύλειας, του κ. Μπαράκου Ιωάννη των Γυμνασίων Σχηματαρίου και Ασωπίας, του κ. Βλάχου Νικόλαου των Γυμνασίων 5ο Θήβας και Οινοφύτων, του οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κο Βαφειάδη Κωνσταντίνο που με τη βαθειά επιστημονική – παιδαγωγική γνώση και την εμπειρία του, στήριξε το διαγωνισμό σε όλα τα στάδια της υλοποίησης, ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Όλα τα έργα των μαθητών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας: http://sumstanvoi.blogspot.gr


Από τη ΔΔΕ Βοιωτίας
το ΣΟΨΥ Βοιωτίας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια