Πρεμιέρα για το e-παράβολο. Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

29-1-2014














 Πρεμιέρα κάνει σήμερα η νέα εφαρμογή «e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να... προμηθεύονται παράβολα που χρειάζονται από σειρά υπουργείων και φορέων, χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της Εφορίας.

H εφαρμογή e-παράβολο τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία και διατίθενται κατ΄ αρχήν σε ηλεκτρονική μορφή παράβολα των υπουργείων Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

 Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύντομα δεν θα χρειάζεται για κανένα από τα 1.800 παράβολα, τέλη και χαρτόσημα να απευθύνονται οι φορολογούμενοι στις Δ.Ο.Υ., καθώς όλα θα διατίθενται ηλεκτρονικά.


Πως λειτουργεί το νέο σύστημα

Η διαδικασία για τη χρήση της εφαρμογής είναι απλή και εύκολη, προκειμένου να μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να εξυπηρετηθούν. Αρχικά ο φορολογούμενος συνδέεται με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή «e- παράβολο». Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή του φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του. Επειτα, ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο e mail του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Η υπηρεσία που απαιτεί το παράβολο, ελέγχει την εγκυρότητα του κωδικού από το σύστημα taxis ηλεκτρονικά σε λίγα δευτερόλεπτα και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο σε πιστοποιημένους όσο και σε μη πιστοποιημένους χρήστες του taxisnet.
Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή του e-παράβολου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον φορέα.

Πηγή:pelop.gr

Σχόλια