Συμβουλές για ασφαλείς αγορές μέσω internet

26-1-2014

















 Συμβουλές για ασφαλείς αγορές μέσω internet

Στην εποχή του διαδικτύου, διστάζετε ακόμα να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά; Θεωρείτε πως είναι μια δύσκολη ή "επίφοβη" διαδικασία; Συγκεντρώσαμε κάποιες πρακτικές συμβουλές για τις ηλεκτρονικές αγορές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα ψώνια σας από το διαδίκτυο έξυπνα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.


1. Αποφασίστε τι ψάχνετε

Το βασικότερο βήμα που πρέπει να προηγείται κάθε αγοράς. Ξεκαθαρίστε τις ανάγκες σας και αποφασίστε ποιο ακριβώς είναι το προϊόν που επιθυμείτε αποφεύγοντας εκείνα που αν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας δεν τις ικανοποιούν.

2. Επιλογή του κατάλληλου e-shop

Από το πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων που υπάρχουν προτιμήστε ένα το οποίο είτε γνωρίζετε από προηγούμενη εμπειρία είτε σας το έχουν συστήσει φίλοι και γνωστοί. Επιλέξτε κατάστημα που έχει γενικά καλή φήμη ανάμεσα στους καταναλωτές. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να συμβουλευτείτε και προηγούμενες αξιολογήσεις χρηστών για καταστήματα σε τρίτους, ανεξάρτητους διαδικτυακούς τόπους.

Αφού βρείτε ένα e-shop, ελέγξτε αν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο προμηθευτών που συνάπτουν συμβάσεις από απόσταση με σχετικό αριθμό μητρώου και επιβεβαιώστε τα στοιχεία επικοινωνίας του (φυσική διεύθυνση και τηλέφωνο). Είναι υποχρεωτικό όλα τα παραπάνω να βρίσκονται στη διάθεσή σας. Στη διεύθυνση http://www.efpolis.gr/μπορείτε να βρείτε όλα τα εγγεγραμμένα καταστήματα…

Πηγη:enikοs.gr

Σχόλια